Home Irodai segédprogramok Betűtípusok Betűtípus felismerése online! – 2.rész

Betűtípus felismerése online! – 2.rész

0
Betűtípus felismerése online! – 2.rész

Korábbi írásunkban egy személyes tapasztalat alapján lett elkezdve ezen cikkpáros, most pedig megérkezett a második része is. Foglalkoztunk azzal ,hogy milyen módon tudunk megtalálni egy számunkra keresett betűtípust vagy családot, mindezt egyszerűen és gyorsan. Megnéztük az egyik legismertebb és legnépszerűbb lehetőséget, amellyel gyakorlatilag 3 lépésből megkaptuk a keresett eredményt, viszont voltak bizonyos korlátaink. A betűméret egy x nagyság felett sajnos nem volt kezelhető megfelelően, illetve a kép minősége nem volt gond ,ha pixeles, de ennek is voltak „kikötései”. A most bemutatott második opció egy kicsit rugalmasabb, hasonló hatékonyság mellett!

FONTSPRING

Az előző webes módszerhez hasonlóan a Fontspring ugyanúgy működik gyakorlatilag, tehát bonyodalom aligha lehet vele. Betűtípus felismerése, felhasználóbarát felületen keresztül. Könnyen feltölthető az általunk megtalálni kívánt betűtípus, illetve gyorsan is dolgozik a motorja. A fő különbséget az adja az előző bejegyzésben levő lehetőségtől, hogy itt lehetőség van letölteni közvetlen vagy legfőképp megvásárolni is a kívánt csomagot. Ez legfőképp akkor hasznos oldal véleményem szerint, ha kifejezetten ebből a célból nézelődünk. További hasznos lehetőség, hogy a feltöltött képet kimerevíthetjük és lefelé görgetve összenézhetjük a betűtípusokat, hiszen a hozzá legközelebb állóakat listázza ki elsősorban.

Betűtípus felismerése, lépésről lépésre!

A lépések nagyon egyszerűek, nézzük is meg:

  1. Ide kattintva közvetlen elérjük a Fontspring oldalát, majd kissé legörgetve kattintsunk az Upload Image felíratra. Húzzuk ide vagy tallózuk be az általánk választani kívánt képet.
  2. Ezután egy szerkesztővel jelöljük ki a felíratot teljes egészében (vagy karaktereket). Pirossal be is keretezi őket nekünk egyébként ha megfigyeljük.
  3. A zöld Matcherate It! gombra kattintva léphetünk tovább. Ezt követően letekerünk egy keveset és láthatjuk a hasonló találati eredményeket a „Fonts That Match Your Image” felírat alatt.

Ahogy görgetünk lefelé, folyamatosan látszódik az általunk feltöltött kép is, így könnyen találhatunk hozzá hasonlót, esetleg a keresni kívánt helyett egy szebbet, modernebbet is akár.

Az első részben megírt megoldás a legkézenfekvőbb ha 100%-ban pontos találatot igyekszünk keresni, véleményem szerint. Ezen második lehetőség a hasonlóan jól mutató opciókra lehet megoldás, illetve nézelődni sem utolsó, ha vásárlásra adnánk a fejünket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .