Billentyűzet és egér zárolása!

0
521

Mai rövid bejegyzésünkben nézzük meg azt ,hogy milyen lehetőségeink vannak, amennyiben zárolni szeretnénk átmenetileg a billentyűzetet és az egeret. Könnyen használható, testreszabható, ráadásul magyarul is elérhető program van segítségünkre, mely ráadásul ingyenes is!

Billentyű/egér zárolása könnyedén?

Előfordulhat bármikor, hogy olyan szituációba keveredünk, amikor nem szeretnénk ,ha illetéktelenek hozzáférnének az úgy hagyott eszközünkhöz. Legyen szó a privát adataink védelméről, vagy csak szimplán nem akarjuk ,hogy a gépünkön babráljon bárki is. Hasznos lehet akkor is ,ha kénytelenek vagyunk távolmaradni egy bizonyos időre, de a nagyméretű letöltésünk/feltöltésünk is fontos lenne biztonságban tudni. Erre van egy könnyed lehetőségünk, melyet még telepíteni sem kell külön!

BlueLife KeyFreeze

A BlueLife KeyFreeze nevű programot ingyenesen szerezhetjük be, ráadásul magyar nyelven is elérhető! Könnyen testreszabható, több apró beállítási lehetőséggel és időzítéssel együtt is akár. Telepítésre nincs szükség és kezelése is gyerekjáték, hiszen néhány gombnyomásra vagy kattintásra aktiválhatóvá tehető természetesen.

Használata

Könnyedén letölthető EZEN A LINKEN keresztül, vagy az oldal aljára görgetve is természetesen. Miután letöltöttük és kicsomagoltuk egy nekünk tetsző helyre, csak el kell indítanunk a KeyFreeze.exe fájlt. Ezt követően jobb alsó sarokban már el is indul a programunk, amely jelzi vastagon kiemelve ,hogy melyik billentyűkombinációval tudjuk lezárolni/feloldani a billentyűzetet és az egeret. (Alapértelmezetten ez a CTRL+ALT+F kombináció) A tálcán egy zöld színú lakatot lehet látni akkor, amikor nincsenek zárolva az említett perifériás eszközök. 

Beállítási lehetőségek

Kattintsunk a tálcán levő zöld lakat ikonra jobb klikkel, majd a Beállítások menüpontba belépve kapunk lehetőséget testreszabni a

programot. Több lehetőségünk is van, melyek beállítása után csak a mentés gombra kell kattintani és kész is vagyunk.

  • Csak a billentyűzet vagy az egér, esetleg mindkettő zárolása egyszerre
  • Egérmutató elrejtése
  • Egérmozgatás engedélyezése/tiltása
  • Zárolás késleltetésének ideje
  • Indításkor automatikus zárolás bekapcsolása
  • Hangjelzés be/kikapcsolása
  • Gyorsbillentyűk kiválasztása, bármilyen kombinációban gyakorlatilag

A beállítások alatt érhető el egyébként közvetlenül a Language lehetőség is, melyben át tudjuk a nyelvet állítani angolra, németre, magyarra és még 2 tucat nyelvre biztosan.

A program kikapcsolása

Amennyiben nincs szükségünk a programra vagy nem szeretnénk a továbbiakban használni, úgy szimplán csak kattintsunk a zöld lakat ikonra ismét egy jobb gombbal. Ezt követően válasszuk ki a „Kilépés – a program bezárása” gombot, majd töröljük le a gépünkről is a leszedett csomagot.

 

Következő részben megtekintjük ,hogy milyen egyszerű módon tudjuk kiemelni az egérkurzort, amely funkció jól jöhet még a prezentációk vagy videókészítés kapcsán.

Letöltés: BlueLife KeyFreeze