Böngésző pluginok – 1.rész!

0
219

Web of Trust (WOT)

A weblapon kezdetét veszi egy újabb ág elindulása, amely kifejezetten a világszinten elterjedtebb böngészőkhöz kínál hasznosabbnál hasznosabb bővítményeket, kiegészítőket és lehetőségeket. Rövid bejegyzések keretében, ingyenesen beszerezhető és használható tartalmakról kerülnek fel írások, melyekben szerepelni fognak minden lap alján a beszerzéshez szükséges linkek, illetve néhány kiegészítő információ is. A Web of trust nyitja a sort!

Első áldozatunk a WoT nevet viseli, amely a fentebb olvasható teljes nevén futott be a köztudatba. Elsősorban annak lesz hasznos ez a kis bővítmény, aki sokat böngészik, keresgél a világhálón. Ráadásul külföldi weblapokat is gyakran látogat esetenként. A bővítményt minden nagyobb böngésző támogatja, gond nélkül lehet használni. (Tesztelve a következőkön: Edge,Chrome,Firefox,Opera rendszereken) 

A WoT nem más, mint egy közösségi weboldalakat értékelő rendszer, amely segít eldönteni,hogy egy adott lap mennyire válhat hasznunkra. Mennyire biztonságos esetenként, és egy skálán láthatjuk azt is, hogy milyennek jelölték meg összességében tehát. Amennyiben aktiváltuk a bővítményt egy piros-sárga-zöld skálázott rendszer tárul elénk. Értelemszerűen  a sötétzöld a kiválót, a piros a szörnyen gyenge lapot jelöli meg. (Az áttetsző kör esetén, még nincsenek értékelések, vagy kevés.) 

Beállítási lehetőségek

A bővítmény természetesen rendelkezik beállításokkal is, melyen belül beállíthatjuk a figyelmeztető emlékeztetőket, vagy akár azt is,hogy mely oldalakat ne jelenítse meg ilyen opciókkal számunkra. Ezek után csak ugyanúgy kell böngésznünk mint eddig, és a keresési találatok végén figyelni az aprócska jelzések színét.

Gondolhatnánk azt, hogy erre semmi szükség. A jól bevált oldalainkat böngésszük, és ha el-el tévedünk másfelé, majd mi megítéljük,hogy mennyire volt számunkra hasznos a tartalom. Ez így van, de ne feledjük el, hogy napi szinten hoznak létre ma már sajnos áloldalakat, álhírekkel teletűzdelt lapokat, amelyek céljaiba most ne nagyon menjünk bele (nézettség/reklámbevételek), és sokszor pofátlan módon alig észrevehető módosítással, akár egy betű eltéréssel másolják le a valódi, és tényleg népszerű, valós oldalakat. Emellett persze beszélhetnénk még a szándékosan rosszindulatból létrehozott honlapokról, vagy szimplán csak olyanokról, amelyek rég megszűntek, nem frissítik, nem tartalmaz releváns tartalmakat. Egy biztos, csupán a felhasználókon múlik,hogy mennyire lesz életben tartható a rendszer, ami ha a telepítések számát nézzük, egyre inkább növekszik!

 

Ha kedvet kaptál,hogy Te is kipróbáld, alább klikk, és tesztelheted is!
Hivatalos honlap – Letöltés!
 YouTube bemutató!

Adatok:
○ Androidra közel 1000 ember töltötte le már, így 4.1-es értékelést hagyva minimum.
○ Google Chromeon 1.236000 -nél is több ember töltötte le, az értékelést leadottak körében 4.5/5!
○ Beépített nyelvek: Egyelőre 21.
○ Frissítése: Folyamatos

A cikksorozat következő részéhez, kattints IDE! Megnézzük mit takar az úgynevezett pánikgomb, a Google Chrome berkein belül!

Hasonló bejegyzések:
Legnépszerűbb böngésző - hazai!
 Legnépszerűbb böngészők – nemzetközi!
Böngésző Pluginok sorozat 2.- Panic button!
Böngésző Pluginok sorozat 3.- Mute Tab!
Böngésző Pluginok sorozat 4.- Freezetab!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .