Böngésző pluginok – 2.rész!

0
170

Panic Button!

Az előző bejegyzésben megnéztük a WoT nevezetű, minden böngészővel kompatibilis plugint, amely nagy hasznunkra lehet a netes böngészés kapcsán. Visszajelzést kapunk a különböző weblapokról biztonságosság, hasznosság, és más fontos paraméterek alapján összegezve. A második részben egy Google Chrome bővítményt nézünk meg, nem mást mint a pánikgombot, a HmA! csapat jóvoltából! Érdekes, praktikus kis plugin a mindennapokra. Pánikgomb!

A bővítményt egyszerűen tudjuk beépíteni a Chromeba, gyorsan feltelepül és azonnal használhatóvá is válik. Az ikonja a bővítmények közé kerül fel, egy piros kör alak képében, felkiáltójellel társítva. Semmi más dolgunk nincs, mint a nekünk optimális időpontban rákattintani, átvált zöld színűre és ennyi volt a feladat.

Na jó, de mit csinál a pánikgomb?

A pánikgomb lényege nagyon egyszerű! Ha épp olyan környezetben vagyunk, vagy olyan lapokat böngészünk, amelyeket nem szeretnénk ha más is látna, és megzavarnak bennünket véletlen, nem kell lázasan gyorsan kapkodni, bezárni egyesével, aztán ülni az üres képernyő előtt. Bénán veszi ki magát, és nem is túl praktikus, hiszen utána az előzményekből kell visszanyitogatni minden munkamenetet/weblapot. (Amennyiben az előzmények megjegyzése egyáltalán be van kapcsolva..) 
Pontosan az ilyen apró „gondokat” igyekszik kiküszöbölni a plugin. Mindegy mennyi oldalunk van megnyitva, szimplán csak ha szükségünk van rá, kattintsunk a kis piros körre, és azonnal átvált egy üres oldalra. A zöld ikonban pedig utána nagyon piciben látjuk azt is,hogy mennyi lapot rejtettünk el. Ha pedig újra kellenek a rejtett oldalak, egy gombnyomással azonnal vissza tudunk hozni mindent! (A plugin tesztelve lett, tényleg hihetetlen gyorsan működik!) 

Beállítások

Külön jó hír, hogy a beállításokban lehetőségünk van billentyűkombinációkat is megadni a lapok azonnali elrejtésére. Ezen felül, ha biztosra akarunk menni, előre beállíthatunk jelszavas védelmet is! Ez azért már elég komplex kis védelem, lássuk be. Nem elég? Van még hova fokozni, ugyanis ezeken kívül a lapok lerejtése után azt is tudjuk eszközölni, hogy az alkalmazás ikonja eltűnjön, mintha fent se lett volna soha ez a kis bővítmény. Ami még külön jó hír, hogy megadhatunk bármilyen más oldalt vagy lapokat is akár, amelyek megnyitódnak majd a funkció használata esetén. A bővítmény egyébként már magyar nyelven is elérhető!

Egy elég sokoldalú, gyors, bármikor hasznos kis bővítményről van szó, így érdemes lehet kipróbálni. Ha nem tetszik, egy kattintással törölhető, kipróbálásával semmit nem veszítünk.

Ha kedvet kaptál,hogy Te is kipróbáld, alább klikk, és tesztelheted is!

Panic Button letöltése!

Adatok:
○ Már 31 különböző nyelven elérhető!
○ Mérete: 228Kb
○ Közel 400 ezer letöltés eddig!
○ 4.6/5 értékelés összesen!

Hasonló bejegyzések:
Legnépszerűbb böngésző - hazai!
Legnépszerűbb böngészők - nemzetközi!
Böngésző Pluginok sorozat 1.- WoT!
Böngésző Pluginok sorozat 3.- Mute Tab!
Böngésző Pluginok sorozat 4.- Freezetab!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .