Home Böngészők Chrome: Elgépelt webcím javítása

Chrome: Elgépelt webcím javítása

0
Chrome: Elgépelt webcím javítása
Chrome: Elgépelt webcím javítása

Google Chrome – Elgépelt webcím javítása!

Biztosan mindenkivel előfordult már ,hogy a neten való keresgélés közben elgépelt webcím eredményeként véletlenül melléütött egy karaktert pl. Ilyenkor jön az a bizonyos ablak, amely emlékeztet minket erre és mehetünk megpróbálni eltalálni újra. Egyeseket hidegen hagy, van akit pedig kifejezetten zavar egy ilyen apró dolog. Jobb esetben bejön egy másik weblap, de ez még mindig nem az, amelyre számítanánk épp.

Ismerős mondatok..

  • „A webhely nem érhető el”
  • „Hmm. Probléma az oldal megkeresésekor.”
  • „A lap nem érhető el.”

Ezek a jól ismert és hasonló mondatok bukkannak fel, ha az adott oldal nem jeleníthető meg. Böngészőnként más a szöveg ugyan, de az eredmény mindenképpen ugyanaz lesz. Amennyiben Google Chrome böngészőt használunk, akkor van egy lehetőség, amely hasznunkra lesz, a fentebb említett probléma kapcsán. Lehetőségünk van ugyanis arra ,hogy automatán javaslatot kapjunk a Chrometól, így elég lehet csak közvetlen a megjelenő linkre kattintani. A keresett kifejezéshez hasonló találatot fog megjeleníteni, ráadásul több teszt alapján elmondható ,hogy elég pontosan sikerül neki eltalálni egyébként. Webcím javítása automatiksan, egyszerűen alább!

Mit kell tenni hozzá?

Nagyon egyszerű, pár kattintás az egész mindössze! Az alább olvasható, vastagon kiemelt felíratot másoljuk be, a böngészőnk címsorába:
chrome://flags/#enable-lookalike-url-navigation-suggestions
VAGY szimplán csak kattints és felnyílik egy új ablakban: Webcím automatikus javítása

Ha ez megtörtént, az új ablak tetején a következő pontot kell látnunk: Navigation suggestions for lookalike URLs
A mellette levő gombra kattintsunk rá és a Default értéket állítsuk át Enabled (Engedélyezett) módba.

Ha ezzel végeztünk, nincs más dolgunk mint az alul megjelenő Relaunch now -kék gombra kattintani, hogy a böngésző újraindulhasson. Nem kell aggódnunk a megnyitott lapjaink miatt sem, mivel az újraindítást követően minden munkamenet betöltődik úgy, ahogy hagytuk előtte.

Ezek után ha véletlen elírunk egy webcímet, automatikusan javaslatot kapunk, hátha esetleg arra gondoltunk éppen. Elég csak rákattintani a javaslati linkre, és már ott is vagyunk ahol lenni szerettünk volna alapból. Nem tökéletes a funckió, de a legtöbb esetben, illetve a népszerűbb weblapoknál azért garantált a sikeres találat.

Link: Ide kattintva is elérhető
??

Hasonló bejegyzések:
Legnépszerűbb böngészők - hazai!
Legnépszerűbb böngészők - nemzetközi!
Böngésző Pluginok sorozat 1.- WoT!
Böngésző Pluginok sorozat 2.- Panic button!
Böngésző Pluginok sorozat 3.- Mute Tab!
Böngésző Pluginok sorozat 4.- Freezetab!
Böngésző Pluginok sorozat 5.- Weblap tartalmának letöltése!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .