Csoportos képátméretezés – Offline

0
766
Csoportos képátméretezés - Offline

Csoportos képátméretezés – Offline!

Az előző rövid cikkben megtekintettük a gyors, magyarnyelvű képátméretezés online formáját, ahol csak egy böngészőre és netkapcsolatra volt szükségünk. A képeink átméretezése mellett, lehetőségünk volt kisebb szerkesztésekre is, így több dolgot kaptunk egyben. Most azonban nézzük meg, melyik az a program, amely a legfelhasználóbarátabb és praktikusabb, ha több képet szeretnénk egyszerre átméretezni!

A program kiválasztásának főbb szempontjai a következők voltak:

 • Legyen kompakt, könnyen kezelhető
 • magyar nyelvvel rendelkezzen
 • csoportosan is lehessen vele dolgozni
 • tartalmazzon pár extra lehetőséget is

Image Resizer for Windows!

A most bemutatni kívánt program, ingyenesen letölthető másodpercek alatt, közvetlenül erről a helyről!
Az IRfW nevű aprócska program gyakorlatilag minden feltételnek megfelel, így tökéletes választás lehet mindenki számára, aki Windows oprendszert használ.

Használata:

Elsősorban a fent megadott linkre kattintva töltsük le a programot (Download gombra kattintva),  majd telepítsük pár kattintással az eszközünkre. Amennyiben ezzel megvagyunk, ne várjunk semmilyen felugró ablakot és az ikonját se keressük sehol, ugyanis felesleges lenne. A telepítést követően azonnal beékelődik a maga megfelelő helyére, így tegyük a következőket:

 1. Jelöljük ki azt a képet/ képeket, amelyeket szeretnénk átméretezni. (Akár az asztalon közvetlenül, akár egy mappában pl)
 2. Kattinsunk a kijelölt képek valamelyik egy szimpla jobb egérgombot és válasszuk a: Képek átméretezése opciót.
 3. Ha ez megtörtént, bejön egy kis ablak, ahol értelemszerűen állítsuk be a számunkra kívánt méretet, vagy akár határozzunk meg egyedi értékeket is!
 4. Ha ez megtörtént, kattintsunk az Átméretezés gombra és ezzel készen is vagyunk. Ennyire egyszerű az egész.

A programon belül több apró lehetőség is van természetesen. Amennyiben nem másolatot szeretnénk az átméretezett képekről, hanem az eredeti felülírását, úgy a megfelelő rubrika bejelölésével van rá lehetőségünk.

A bal alsó sarokban található Haladó beállításokra is érdemes figyelmet fordítani, ugyanis ezen belül is számtalan lehetőség van. Ilyenek például a következők:

 • Új méret készítése sablon gyanánt, így a jövőben elkerülhető az állandó pötyögés, ha kifejezetten arra van szükségünk
 • Kódolás beállítása (JPEG,BPM,GIF..stb)
 • Fájlnév meghatározása előre, több szempont alapján
 • Eredeti módosítási dátum megtartása

Egyszerű, praktikus és könnyen hozzáférhető lehetőség lehet, mindenki számára. Érdemes fenthagynunk ,amennyiben az átlagnál többször vagy sürgősen van szükségünk egy stabil átméretező programra, hiszen nem foglal helyet sem különösebben.

 

Link: ImageResizer
??

Hasonló bejegyzések:
✍ Csoportos képátméretezés - Online

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .