Csoportos képátméretezés – Online

0
467
Csoportos képátméretezés - Online

Csoportos átméretezés – online!

Gyakran előforduló eset, hogy rákényszerülünk a képátméretezés választására, hol ilyen, hol olyan okokból. Ezáltal is tudjuk csökkenteni az adott kép helyfoglalásának méretét vagy szimplán csak biztosítani a számunkra szükséges tökéletes képméretet. Rengeteg módszer létezik, amelyhez azonnal tudunk nyúlni, (pl:.Paint) és a weben keresgélve is százszámra botlunk bele a jobbnál jobb lehetőségekbe. Azonban mi történik, ha nem egy, hanem tucatnyi képet szeretnénk egyszerre átméretezni? Erre keresünk villámmegoldásokat most!

A mostani cikkpárosban a képek gyors átméretezését vesszük célpontba tehát. Ebben az írásban egy gyors és hatékony módszert nézünk meg, amelyhez semmi másra nem lesz szükségünk, mint az általunk használt böngészőre. A következő bejegyzésben pedig egy népszerű programot hívunk majd segítségül, ha az is érdekelne véletlen, kattints ide!
A cikk megírása előtt több kört is futottam, hogy a legegyszerűbb, legfelhasználóbarátabb, és persze leggyorsabb módszert találjam meg. Sok versenyző volt, én mégis inkább az alábbi oldalt ajánlanám.

Miért pont erre az oldalra esett a választás?

Mert a kezelőfelülete nagyon letisztult és egyszerű, ezen túlmenően pedig leírás segíti a felhasználót a helyes műveletek végrehajtásához. További, sokak számára fontos opció, hogy magyarul szerepeljen minden az adott oldalon, így nekik tökéletes választás lehet. Ráadásul külön jó, hogy a teltöltött képeket lehetőségünk van szerkeszteni még más téren is. (pl:. tükrözés, levágás,forgatás)

Az oldal használata!

Nagyon egyszerűen, IDE kattintva bejön a honlap, ahol már neki is láthatunk a képeink feltöltésének.
Nézzük a lépéseket sorrendben:

  1. Kattintsunk a sötétszürke dobozon belüli „Fájlok hozzáadása” gombra, és adogassuk hozzá a képeinket tetszés szerint.
  2. Alul láthatunk egy csúszkát, mely fölött a következő felírat szerepel: Képek szélessége. Manuálisan állítsuk a csúszkát egy nekünk kellő értékre, vagy szimplán csak az alul található rubrikába pötyögjük be a szükséges értéket.
  3. Kattintsunk a Feltölt gombra, ugyancsak a szürke dobozon belül. Ezt követően a netsebességünktől függően megtörténik a képek feltöltése.
  4. Amennyiben szeretnénk még módosítani rajta, úgy a jobboldalon látható feltöltött képek alatti szerkesztésre kattintva tehetjük azt meg.
  5. Nincs más dolgunk, mint rákattintani a letöltés felíratra, ugyancsak a képek alatt vagy választhatjuk a következő lehetőséget is: „Az összes átméretezett kép törömörítve letöltése egyben„.

Ennyire egyszerű volt az egész, nincs benne semmi bonyodalom. Az oldal használatát illetően azonban néhány dologra felhívnám a figyelmet.

Jelenleg a maximális képszélesség csak 1024 képpont lehet. A kép magassága arányosan változik majd a szélességgel természetesen. Amennyiben feltöltöttük a képeinket, érdemes mielőbb letölteni azokat a saját tárhelyünkre, ugyanis 1 órát követően törlődnek a feltöltésből, elérhetetlenné válva ezáltal.

 

Következő bejegyzésben a képátméretezés másik módját nézzük meg, amely már kifejezetten program által, internettől függetlenül fog történni.

Link: Képátméretezés egyszerűen
??

Hasonló bejegyzések:
Csoportos képátméretezési lehetőség - Offline

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .