Csoportos nyomtatás!

0
1626
Csoportos nyomtatás!

Csoportos nyomtatás!

Az előző rövid bejegyzésben megtekintettük,hogy miként tudunk kinyomtatni különböző weboldalakat abban az esetben, ha nincs szükségünk a rajta levő bannerekre, menüsávra, és egyéb apróságokra. Egyszerűen és gyorsan, mindenféle letöltéstől mentesen lehetett megoldani, néhány kattintásból. Most pedig nézzük meg, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha egyszerre több mindent szeretnénk kinyomtatni,egymás után. Ritkán fordul elő, és nem is mindennapi problémáról van szó, de sosem tudni,hogy mikor lehet aktuális egy ilyen eset. Nézzük meg a csoportos nyomtatás előnyeit!

Tegyük fel,hogy ki kellene nyomtatnunk pár oldalnyi Word dokumentumot, amihez tartozik pár fénykép is külön, esetleg .pdf fileból is néhány különböző oldal, amelyeket össze kell szedni. Tudnánk egyesével is nyomtatni mindent, sorban kikeressük és kattintgatunk a nyomtatás gombra, de mennyivel egyszerűbb lenne, ha beadagolunk előre mindent, amit szeretnénk, majd ennek megfelelő sorrendben a nyomtatás megtörténik. Mi pedig ez idő alatt tudunk mást is csinálni, végül pedig nem kell majd rendezgetnünk a lapokat, hiszen azok már a megfelelő sorrendben lesznek.

Erre a megoldásra egy nagyszerű és ingyenes programot hívhatunk segítségül,melynek a neve: Print Conductor

Mi az igazán jó a programban? Az ingyenes verziójával is mindent el tudunk végezni, nincs sok különbség a prémium/fizetős verzióhoz képest. Emellett támogatja a Windows XP/Vista/7/8/10 operációs rendszereket is. Külön jó pont,hogy a beállításokban fellelhető a magyar nyelv is, így a kezelése még egyszerűbbé válik.

A használata ránézésre is sejthető! A „Dokumentum lista” részre behúzgáljuk, vagy manuálisan hozzáadjuk a különböző fileokat, majd esetlegesen a beállításokat követően, rögtön kattinthatunk is a nagy nyomtatás indítása gombra. Az összes legnépszerűbb file-formátumot kezeli egyébként a program, tehát a Word-től kezdve a PDF-en át a .Jpg vagy .tif fileokig, mehet rá minden bátran!

A programban találunk apróbb beállítási lehetőségeket és persze nyomtatót is választhatunk a listából. Mással nincs bonyolítva, pont ettől olyan nagyszerű az egész. Ingyenes, magyar nyelvű, nem foglal semennyi helyet gyakorlatilag és könnyen áttekinthető az egész felülete. Igazán felhasználóbarátra tervezték, az egyszerűsége ellenére is.

A nyomtatásokról szóló bejegyzések egy időre pihenni térnek, de következő hónapban dupla mini-cikkekkel támadnak a .PDF fileok!

✅ Letöltéshez: LINK! 
○ Utolsó frissítése:2018.05
○ Magyar nyelvű!

Hasonló bejegyzés:
Takarékos nyomtatás!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .