Egérkurzor kiemelése egyszerűen!

0
328

Előző bejegyzésben megnéztünk egy programot, amellyel zárolni tudtuk az egerünket és a billentyűzetet bizonyos helyzetekben vagy akár automatikusan is. A mai írásban azonban kifejezetten az egérkurzort vesszük célpontba és mutatunk egy gyors és egyszerű opciót, amennyiben szeretnénk olykor kiemeltté tenni a kurzorunkat.

PointerStick – Egérkurzor kiemelés

Mikor nevezhető hasznosnak egy ilyen kis egérkurzor kiemelő program? Például előadásokkor, oktatás közben, esetleg kifejezetten az online térbe rögzített videók mellé- mutatóeszközként is kiváló. Könnyen és ingyenesen használható, ráadásul több apró beállítási lehetőséget is tartalmaz, így nem vagyunk egy sémára állítva szerencsére.

Beállítási lehetőségeink

Miután letöltöttük IDE klikkelve, vagy lentebb görgetve, nincs más dolgunk mint kicsomagolni egy nekünk kedvező helyre. Ezt
követően csak el kell indítanunk a PointerStick_x64.exe fájlt. Ezt követően megnyílik a program, amelyben rögtön meg is jelenik egy óriási mutatóeszköz.(ezt könnyedén eltüntethetjük, ha bármilyen üres területre kattintunk gyorsan hármat.) 

#LNG = Nyelvválasztási lehetőség, melyben a magyar is benne van. Körülbelül 2/3 arányban van lefordítva a program, de így is teljesen érthető és használható minden főbb része.

Mutató pálca:

  • Könnyedén tudjuk a csúszkákkal állítani a mutató méretét és átlátszóságát is.
  • A Kép/Textúra menüpontban választhatjuk ki a mutatónk kinézetét. Ki is tudjuk próbálni az ALT+CTRL+Y-al pl.
  • Windows indulásával való együttes bekapcsolásra is van lehetőség
  • Pálca mutatásának/Elrejtésének gombjainak kiválasztása

Ezen felül lehetőségünk van könnyedén elérni azzal is ,hogy a tálcán levő kis ikonjára jobb klikkel rányomunk egyszer. (Ugyanígy el is tüntethető)

Eltávolítás:

Amennyiben meggondoltuk magunkat és nincs szükségünk a programra már, úgy szimplán csak a panel jobb alsó sarkában levő Exit felíratra kattintunk, majd töröljük a letöltött állományt.

 

Egyszerű, gyorsan elérhető és magyar nyelvű kis eszköz, amely remek kiegészítése lehet egy bemutatónak vagy akár egy éppen készülő videós segédlet kapcsán is. Helyet sem foglal természetesen és több séma is rendelkezésünkre áll benne közvetlenül.

Letöltés: PointerStick