Egyszerű jegyzetkészítés

0
173
Egyszerű jegyzetkészítés

Egyszerű jegyzetkészítés!

Az előző bejegyzésben megtekintettünk egy gyors és praktikus jegyzetkészítés vagy tárolási lehetőséget, amelynek fő lényege ,hogy csupán egy böngésző kellett hozzá. Egy kattintás után láthatunk neki a szerkesztésnek, amelynek tartalmát ezt követően kimenthetjük a gépünkre, vagy közvetlen nyomtathatjuk is akár. Praktikus, egyszerűen használható és tartalmaz pár alapbeállítási lehetőséget is.

Most pedig nézzük meg a mai témánkat, amely annyiban tér el az előzőtől, hogy netkapcsolat nélkül, telepített vagy beépített programként tudjuk használni. Két darabot tekintünk meg most, természetesen a legnépszerűbbek köréből, fókuszálva csak a könnyed jegyzetkészítésre.

A jó öreg jegyzettömb!

Talán nem volt nehéz kitalálni ,hogy az első helyen a Windows által beépített jegyzettömb fog szerepelni. Régóta a legismertebb aprócska szerkesztő, hiszen mindent tud, amire alapból szükségünk lehet. Rendelkezésünkre áll minden M.Windows rendszeren és apróbb beállítási lehetőségeket is kapunk általa. Fontos lehet kiemelni, hogy 2018 júliusában egy bejelentést tettek közzé, amelyben ráncfelvarrást és új lehetőségeket ígértek a jegyzettömb vonatkozásban.

Minden alapvető írásra alkalmas, könnyen kezelhető, nem hagy cserben, ha apróbb feladatok elvégzése a cél. Windowsos rendszeren pedig a start menüből könnyen előhozható, garantáltan problémamentes programról beszélhetünk.

Második hely? FocusWriter!

A FocusWriter névre hallgató szerkesztő, egy ingyenes letölthető, magyar nyelvvel rendelkező kis program, amely számtalan apró lehetőséget biztosít. Hasonlóan az alap Windowsba épített jegyzettömböz, ezen program is kisebb dolgokra lett kitalálva, mintsem komolyabb munkafolyamatok mellé. Könnyen beszerezhető több platformra is, illetve élénkebb felülettel van ellátva, mint az előbb említett szerkesztő.

Néhány példa:

  • Linux,Windows és MacOS-re is elérhető,
  • helyesírás ellenőrzés,
  • testreszabható témák,
  • időzítők és riasztási lehetőségek,
  • RTF és ODT fileok támogatása,
  • multi-document támogatás,
  • több mint 20 nyelv kiválaszthatósága

Ránézésre is több lehetőséget rejt, mint egy alap jegyzettömb, de mégsem annyira sokat, mint egy szinttel komolyabban elhelyezkedő és telepíthető program. Kissebb jegyzetek írására, szövegek megfogalmazására és  a modernebb köntöst kedvelőknek jó választás lehet. Ingyenesen beszerezhető és a mai napig sincs magára hagyva, így a támogatások tekintetében kisebb-nagyobb bővítések várhatóak benne.

 

Link: FocusWriter letöltése!
??

Hasonló bejegyzés:
Jegyzetírás - webes módszerrel

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .