Home Nagyvilág Etikus hackerek ajánlottak fel 1,6 milliót a WHO-nak.

Etikus hackerek ajánlottak fel 1,6 milliót a WHO-nak.

0
Etikus hackerek ajánlottak fel 1,6 milliót a WHO-nak.

Etikus hackerek

Több mint ötven ember tette próbára magát, 13 különböző országból, hogy az etikus hackelés keretein belül érjenek el minél jobb eredményeket. A sikeres feltárásokat követően a jutalomban részesültek közül, többen is adakozásba kezdtek, melynek értéke végül 5000 dollár körül jött ki. A hackerek a különböző digitális eszközökben kutatták a sebezhetőségeket, végeredményben pedig 286-ot sikerült feltárniuk. Ezek körülbelül 80%-a volt magas kockázatúnak mondható vagy kritikus szintű.
Kommunikáció tekintetében egymással a Google Hangouts, a Slack és a Zoom szolgáltatásokat használták fel ,de így érték el a Verizon Media biztonsági csapatát is például.

Kibertér

Megszokhattuk, hogy a legtöbb átlagos hír ilyen témakörben a kiberbűnözőkről és a károkozásaikról szól, melyekről itt is születik írás igen gyakran. Most azonban a HackerOne platform és a Verizon Media közreműködésével megvalósulhatott egy virtuálisan is elérhető kéthetes hack esemény. A jelenlegi járványidőszak végett (Covid-19) kényszerültek ezt a lehetőséget számításba venni és végső soron alkalmazni.Etikus hackerek

A verseny állását, tehát a ranglistát a szervezők folyamatosan tudták közvetíteni a Twitterrel és a Discord segítségével. Az etikus hackerek saját munkaállomásaikon, környezetükben dolgozhattak, így valószínűsíthető, hogy a hibakeresés is egy bizonyos mértékig könnyebb volt.

Díjazások:

Összességében 673 ezer dollárt osztottak szét, melyből körülbelül 5000 dollárnyi összeget a WHO – (Egészségügyi Világszervezet) Covid 19 szolidaritási alapba ajánlottak fel a hackerek.

 

LINKEK:
Adatvédelem – Kiberbűnözés
HackForGood

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .