2021.11.29.
Kezdőlap / Irodai segédprogramok / Office / Excel: Azonos cellák kiemelése

Excel: Azonos cellák kiemelése

Excel, azonos cellák kiemelése!

Áprilisi rövid cikkpár gyanánt, vegyük most górcső alá magát a Microsoft Excel-t! Azon belül is kettő hasznos funkciót, amely sok esetben nagy hasznunkra lehet! Az első lehetőség nem más,mint az azonos cellák beszíneztetése vagy pontosabban fogalmazva, azok kiemelése a többi adat közül. Mindezt ráadásul egyedi formázási lehetőségekkel megtarkítva tehetjük meg majd, amely azonnal alkalmazásra kerül, a kiemelés pillanatában!

Miként oldható meg ez a legegyszerűbben?

Nyissuk meg az excel -táblánkat, amelyen már tesztelhetjük is másodpercek alatt a műveletet! Szimplán csak jelöljük ki a szükséges oszlopot vagy oszlopokat kezdés gyanánt! Majd ezt követően a Kezdőlap fülön belül válasszuk a Feltételes formázás lehetőséget (középtájt található). A legördülő sávban kattintsunk a legelső lehetőségre, mely a Cellakijelölési szabályok névre hallgat. Innen már nincs sok hátra, kattintsunk rá és válasszuk ki a Szövegtartalom opciót. Gyakorlatilag ezzel meg is érkeztünk a fő helyre, innen nem kell más irányba mozgolódnunk. A lényeget itt találjuk meg, nincs benne további trükk, elrejtett vagy előcsalogatni szükséges opció szerencsére.

Ezt követően beugrik egy kis ablak, amelynek a baloldalára a számunkra keresendő szót/karaktereket kell csupán beütni. Jobboldalt pedig a lehetőségek közül kiválasztani egyet, hogy milyen típusú formázással emelje ki, a számunkra fontos cellákat. Amennyiben a megadott lehetőségeket nem találjuk kellőképpen megfelelőnek, semmi más dolgunk nincs, mint a legalsó pontra letekerni. Keressük meg itt az Egyéni formátum szöveget, mivel ezen nevet viseli. Itt beállíthatunk betűmérettől kezdve, a betűtípuson át, egyedi színeket, vagy akár kitöltéseket is! Ezt követően csak alkalmazzuk a beállításokat, és már láthatjuk is az eredményt!

Ez a lehetőség főleg akkor hasznos, ha gyorsan szeretnénk ránézni az adott táblázatunkon belül pár információra, amely az adott szóval/szavakkal kapcsolatosan van feljegyezve, tárolva.

Következő cikkben megtekintjük, hogy miként kereshetünk rá nem a pontos kifejezésekre, hanem az Excel táblázaton belüli hasonló tartalmakra, amelyeket szintúgy azonnal ki is tudunk emeltetni. Nem lesz sokkal bonyolultabb szerencsére!

 

Hasonló bejegyzés:
Excel: Hasonló tartalmú cellák színezése,kiemelése!

0 0 votes
Article Rating

A szerzőről: Barnabás

Informatikai rendszergazda, hobbi programozó. Mindennapi tech témákat érintő cikkírás, illetve érdekességek, tippek-trükkök megosztása a virtuális térben.
Felíratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x