Hamarosan megkezdődik az álhírek száműzése a Facebookon!

0
233

Viszlát álhírek?!

Heteken belül elérhető válik egy új fejlesztés, amellyel a Facebook igyekezne jobban visszaszorítani a nem valós tartalmú, sokszor csupán clickbait alapú oldalakat. A cél, hogy a népszerű közösségi portálon gátat tudjanak szabni ezen álhírek terjedésének, de legalább is a felhasználókat figyelmeztetni tudják, amennyiben ilyen tartalommal készülnek interakcióba lépni.

A közösségi oldalak remek alapot adnak a különböző tévhitek, álhírek illetve hamis információtartalmú cikkek, anyagok elterjesztésére. Nap mint nap rengeteg felhasználó akad, akik nem is tudják, hogy a hírforrás ahonnan tájékozódtak, nem valós hátterűek sokszor.

Új tartalomszűrés

Egy új funkció bevezetésével próbálkozik a jövőben a Facebook tehát, amely a különböző koronavírusos álhírek terjedésénekÁlhírek
igyekszik gátat szabni. A számtalan totális álhír mellett, már a hamis információtartalmú bejegyzések is kiszűrhetővé válnának, erről pedig a felhasználót is könnyedén tájékoztatnák.
Szinte lehetetlen feladat még a legelején elcsípni minden egyes kártékony tartalmat, de a törekvés természetesen megvan rá. A facebook úgy menne elébe a dolgoknak ,hogy azonnal jelezni fogja a felhasználónak az oldal nem megbízhatóságát, amennyiben egy ilyen cikk kapcsán:

  • Megosztás
  • Lájk
  • vagy hozzászólás történt általunk.

Egy algoritmus tehát automatikusan figyelmeztetni fogja a felhasználót a hirfolyamon, amennyiben a fenti interakciók megtörténnének. Ezen túlmenően egy mellékelt link is rendelkezésre fog állni, amelyre kattintva az Egészségügyi Világszervezet hivatkozásaira tudunk eljutni. Így könnyedén elolvashatjuk az esetleges témát érintő valós tényeket, illetve a cáfolatokat is.

 

LINK:
További Facebookkal kapcsolatos bejegyzések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .