Home Fájltípusok File Info – Fájltípusok meghatározása

File Info – Fájltípusok meghatározása

0
File Info – Fájltípusok meghatározása

Az előző bejegyzés témája egy népszerű, sokakkal előforduló problémával foglalkozott, nevezetesen az ismeretlen fájlok megnyitásának gondjával. Megnéztünk egy programot, amely több mint 200 féle fájltípust képes kezelni és megnyitni, ráadásul teljesen ingyenesen és egyszerűen. Következőnek nézzünk meg egy online módszert, amely segít meghatározni azt, hogy mivel van dolgunk, illetve mivel tudnánk a legegyszerűbben megnyitni azt.

File Info! – Online

Előfordul, hogy olyan fájltípussal találkozunk, amelyenek nemcsak a formátumát nem ismerjük, de azt sem tudjuk,hogy mivel lehetne megnyitni. Miután végigpróbáljuk a társítás funkcióval esetleg és egyik telepített szoftverünk sem segít, érdemes ezt a módszert kipróbálni. Rengeteg formátum létezik, amelyeket nehezen tudnánk meghatározni, hogy mit is tartalmazhatnak, így a felesleges próbálkozások helyett érdemes a File Info oldalához nyúlni.

Lépésről – lépésre

File Info

Első lépés gyanánt, látogassunk el a File Info oldalára, amelyhez elég, ha IDE kattintunk. A keresőbe írjuk be az adott fájltípust, majd kattintsunk a Search gombra. Miután ez megtörtént, egymás alatt láthatjuk az információkat, amelyeket érdemes egyszerűen csak leolvasnunk. Sorrendben haladva lefele a következőket láthatjuk:

  • Fájl típusa
  • Fejlesztő
  • Népszerűség
  • Kategória
  • Formátum

Ezt követően olvashatunk kicsit részletesebben is az adott fájlformátumról / típusról egy pár mondatos összefoglalót. Amennyiben egy picit még lentebb tekerünk, úgy rendszerekre bontva is láthatjuk azon programok listáját, amelyek az általunk keresett fájltípust kezelik. Egymás alatt gyönyörűen látható a Windows/Mac/Linux/Web/iOS/Android sáv és a hozzájuk passzoló programok ikonnal és névvel ellátva.
Ezalatt még láthatunk pár ismertetőt sokszor, illetve egy dátumot is, amely az utolsó frissített írásra vonatkozólag hívja fel a figyelmet. Természetesen ha szeretnénk, mi magunk is küldhetünk be vagy ajánlhatunk tartalmakat, elsősorban angol nyelven.

 

Akár az előző bejegyzésben ismeretett programot, akár a mostani telepítés nélküli online fájlmeghatározót használjuk, nem nyúlunk mellé a tapasztalatok szerint. Igyekezve lett a legkevésbé ismert formátumok lekérdezését megcélozni, amely így is tökéletes eredménnyel zárult. (Pl: .VCF vagy éppen az .AAE. Amennyiben pedig közvetlen kezelni és megnyitni is szeretnénk ezen fájlokat, úgy érdemes az előző bejegyzésben leírtak szerint eljárni.

 

Link: File Info
??
Kép forrása:fileinfo.com

Hasonló bejegyzések:
FreeFileViewer – Minden fájl megnyitása!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .