Gépünk automatikus leállítása

0
800

Mai rövid bejegyzésünkben tekintsünk meg egy egyszerűbb témát, amelyre egyébként kismillió alkalmas program közül válogathatnunk a neten. Szinte mindegyik ingyenes, könnyen hozzáférhető és számos variációval van ellátva, épp ezért kifejezetten egy egyszerű, a célnak tökéletesen megfelelő program került kiválasztásra. Szempont volt továbbá ,hogy magyar nyelvű is legyen és ne csak leállítani tudjuk vele a gépet, de akár hibernálni is például. Automatikus leállítás, hibernálás, kijelentkezés..stb

Shutdown8!

IDE kattintva könnyedén letölthető, pár Mb helyet sem foglal el gyakorlatilag a gépünkről és könnyedén használható is. A telepítés másodpercek alatt megtörténik, ráadásul az asztalon létrehozza nekünk is az indításhoz szükséges ikont.

Elvégezhető műveletek a segítségével:

  • Leállítás
  • Kijelentkezés
  • Újraindítás
  • Hibernálás
  • Alvó állapot

Használata

Telepítés után, kattintsunk duplán az ikonra, ahol azonnal megnyílik egy szimpla jobb klikkre emlékeztető menüsáv. Fontos kiemelni,hogy automatikus leállítás
,ha itt rákattintunk a Leállítás / Kijelentkezés / Újraindítás felíratokra, akkor azonnal meg is történik. Alatta látható az időzítő felírat, amelyre ,ha rámegyünk, akár közvetlenül ki is választhatjuk pl:. a 10/30 perces műveletet. Amennyiben ezektől eltérő időt szeretnénk megadni, úgy kattintsunk bármelyikre szabadon. Ezt követően megnyílik egy kis ablak, amelynél a számláló folyamatosan számlál visszafele. A + és gombokkal tudjuk az időt változtatni kedvünkre. A középső legördülő sávból pedig egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra kellő műveletet.

Amennyiben meggondolnánk magunkat, úgy elég a Mégse felíratra kattintani, vagy szimplán bezárni az ablakocskát. Nem fog futni a háttérben, így az ablak bezárásával a műveletet is fefüggesztjük teljesen.

Összegzés

Egyszerű, könnyen használható, magyar nyelvű program, amely még helyet sem foglal. Az automatikus leállítás hasznát leginkább akkor vehetjük, ha például távolabb kell lennünk huzamosabb ideig, de még egy letöltésünkből például hátra van 20-25 perc. Ki lett próbálva egy 3 órás időkerettel és gyönyörűen tette a dolgát, így abszolút működőképes.

Következő bejegyzésben megnézünk egy időzítőt, amely más esetekben lesz kifejezetten hasznos, természetesen ugyanúgy gépen használható módon.

 

Link: Shutdown8
??
Hasonló bejegyzések:
Egyszerű időzítő a gépünkre!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .