Gmail – Felhasználóbarát keresővel!

0
310

Vitathatatlan, hogy manapság a Gmail az egyik legnépszerűbb webmail, tehát meghatározó levelezőrendszerként van jelen az emberek számára. A google egyik legsikeresebb termékéről beszélünk, mely 2004-es megalakulása óta töretlenül hasít előre, így nem csoda ,hogy folyamatosan igyekeznek biztosítani hozzá az újabb és újabb fejlesztéseket. A napokban érkezett egy újítás, melyet globálisan is elérhetővé tettek mindenki számára, így idehaza is élvezhetjük az új funkciót!

Gmail – Search Chips

Az új funkció akkor lehet segítségünkre, ha töménytelen mennyiségű levél között kell eligazodnunk nap mint nap. A search chips nevet kapó újítás gyakorlatilag a keresések pontosítására szolgál összességében, így a találatatok szűkítése az elsődleges célja. Amikor kikeresünk valamit gmailen, előfordulhat,hogy több tucat találatot dob be a pontos keresésünk ellenére is, hiszen más levelek is tartalmazhatják az adott nevet vagy hasonló kifejezést. Éppen ezért az újítással már lehetőségünk van több oldalról támadni a megtalálni kívánt levelet / irományt vagy esetleg csatolányt. Kibővített opciók állnak rendelkezésre innentől tehát, ezzel is hatékonyabbá téve a keresésünk végeredményét.

Különböző címkék

Amikor egy összetettebb keresést szeretnénk végezni, úgy a lehetőség adott ,hogy számos feltételt érintve tudjuk azt a leghatékonyabban megtenni. Az eddigi megszokott keresőmezőbe beütött szavakon túl már bővültek a lehetőségeink, melyek főképp a következők szerint alakulnak:

  • Tartalmazott szavak
  • Tartalomkizárás
  • Dátumtartomány
  • Melléklettel való rendelkezés
  • Megadható fájlméret (kisebb / nagyobb)
  • Keresési tartomány bárhol

Mint látható, elég széles palettán próbálkozhatunk így már, hogy megtaláljuk a számunkra kellő e-mailt / csatolmányt is akár. Önmagában a tartalmazott szavak kiegészítő mező is rengeteget segít, de például ,ha ehhez még társítunk egy dátumtartományt is vagy melléklet- opciót, a gyors siker garantált. Hasznos funkció egyébként, ha egy adott személlyel van több száz levélváltásunk, hiszen azon belül is hamar megtalálhatjuk, amit éppen keresünk.

A google elsősorban az üzleti felhasználóknak tette lehetővé a funkció megismerését, kipróbálását, de természetesen a hétköznapi felhasználók is megkapják mindezt. A fehér keresősávra kattintva, jobboldalt egy fekete, lefelé mutató nyíl alatt bővíthetjük ki a fentebb felsorolt lehetőségekkel a keresési feltételeinket.