Home Google GMAIL Offline mód!

GMAIL Offline mód!

0
GMAIL Offline mód!

GMAIL Újdonság! – Offline mód!

Május eleji bejegyzésünkben megtekintettük az új Gmail felületet, melyben néhány apró újdonságot is találhattunk a friss dizájnon kívül! Ilyenek voltak a naptár vagy például a jegyzetek menüpont, egy külön oldalsáv keretein belül. Most pedig elérkezett az idő,hogy szépen lassan a felhasználók birtokosai legyenek az újabbnál újabb lehetőségeknek,fejlesztéseknek.

Offline mód – Gmail! Pluginek nélkül? Igen!

Nagyot újított a Gmail, és nem is haszontalan funkcióról van szó jelen esetben! Szerkesztés, küldés, rendszerezés adatkapcsolat nélkül? Igen! Eddig is volt lehetőségünk offline hozzáférni az e-mailjeinkhez,de ehhez szükséges volt a Google Chrome pluginja, mely az Offline Gmail névre hallgat. Most már viszont elfelejthetjük az extra plugineket, ugyanis alapjáraton támogatva van a funkció, bármiféle kiegészítő nélkül, alapból beépítve kapjuk tehát.

Miként tudjuk beállítani a lehetőséget?

A jó hír, hogy már aktív a funkció, csupán csak aktiválnunk kell,amely nagyon egyszerűen megtehető! Nézzük meg mennyire pofonegyszerű dolgunk van, az egész nem több mint néhány másodperc maximum! A Gmailen belül gyerünk a Beállítások menüpontba (Fogaskerék ikonra kattintva), majd sorban a 10. lehetőségre kattintva, az Offline szóra. Itt szimplán csak pipáljuk ki az „Offline levelezés engedélyezése” opciót, és alkalmazzuk a beállításokat. Ennyire egyszerű az egész!

Mire jó pontosan ezen Offline üzemmód engedélyezése?

Lényege abban rejlik, hogy internetkapcsolat nélkül is van lehetőségünk az e-mailjeink között keresgélni,törölni,archiválni az üzeneteket, amelyek a következő netre-csatlakozást követően végre is hajtódnak azonnal. További nagy előnyünk,hogy lehetőségünk van a beérkezett üzenetekre válaszolni, hosszabb leveleket megírni előre, ami kifejezetten hasznos tud lenni például ha olyan helyen vagyunk, ahol éppen nincs internet (pl Laptoppal utazunk), és a következő netkapcsolat létrejöttekor automatikusan végrehajtódnak az általunk elvégzett műveletek.

Semmiképp nem mondható haszontalannak a funkció, sosem tudni,hogy mikor lehet net nélkül annyi szabadidőnk,hogy nekiálljunk rendbe szedni egy kicsit az e-mail fiókunkat, esetleg előre megírni pár fontosabb, jövőben kiküldendő e-mailt.

Bővebb információ az Offline Módról, közvetlen a Google-tól IDE kattintva érhető el!

 

Hasonló bejegyzés:
Gmail - Új Design!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .