GMAIL újítás!

0
179
GMAIL újítás!

Gmail – új kinézetre váltás!

Egy ideje már sok helyen olvasható volt, hogy a Gmail beújít mind a dizájn, mind pedig a különböző funkciók tekintetében. Régóta ugyanazt a felületet használjuk, esetleg különböző sablonokkal megspékelve, így időszerűnek is mondható, hogy a felületet átszabják kicsit.

A frissítés néhány nap eltéréssel érkezik meg mindenhova, lévén körülbelül 1,4 milliárd fiókot érint a világon. Előfordulhat, hogy nem aktiválódik automatikusan az új felület, de ennek a megoldása nem kerül többe,mint pár másodperc! Lépjünk be a Gmail fiókunkba, majd jobboldalt a fogaskerék ikonra kattintva szimplán csak kattintsunk a „Próbálja ki a megújult Gmailt” felíratra. Idegennyelvű fiók esetén:”Try the new Gmail„. Miután kiválasztottunk pár alaplehetőséget, semmi más dolgunk nincs, mint használni az új dizájnú gmailunkat. És,hogy mit kapunk az új felülettel? Nem csak „szebb” kinézetet, de több új funkciót is!

Funkciók!

Az új felületet melletti funkciókból is elhelyezésre került néhány, ezek közül megemlítjük
most a leghasznosabbakat.

Jobboldalt kaptunk egy új oszlopsávot,amelyben több ikon is látható! Új funkciónk a gyorsan elérhető naptár, amelyre ha klikkelünk, beállíthatunk több lehetőséget is. Gyakorlatilag összeszinkronizálhatjuk a fiókunkkal közvetlen, így az időpontos, előre lefoglalt dolgainkat is például azonnal hozzá tudjuk adni. Emlékeztetőt állíthatunk be hozzá többek között, és a naptártól megszokott lehetőségek természetesen.

Második, kis sárga színű ikonunk a jegyzet. Értelemszerűen több apró jegyzetet is létrehozhatunk, szinkronizálhatunk, elmenthetünk későbbi alkalmakra. Böngészés közben is hasznos, vagy ha e-mailezés közben eszünkbe jut valami, ide könnyen kiírhatjuk, nem kell a szobában gyarapítanunk a cetlihegyeket. Már persze csak, aki hajlamos rá.

A harmadik lehetőség a feladatok, amelyben nyomon követhetjük az elvégzendő teendőinket, ráadásul bedátumozhatjuk, kiegészíthetjük részfeladatokkal, vagy akár külön listákat is létrehozhatunk az egészhez. Ezeken felül a beállítások terén is sok apró opcióval egészült ki a rendszer, bár ezek eddig is elérhetőek voltak, esetleg kicsit jobban kellett keresgélni.

Régi felület visszaállítása!

Amennyiben nem tetszik az új felület, és szeretnénk a régit visszaállítani, semmi más dolgunk nincs, mint a fiókunkba belépve, szintén a fogaskerék ikonra kattintva, ráklikkelni az első lehetőségre: „Hagyományos Gmail visszaállítása„. Ilyen egyszerű az egész, szerencsére nem rejtették el jobban mindenféle almenükben.

Egy biztos, folyamatosan hallani arról,hogy a fejlesztés itt még nem állt meg a néhány új funkciónál, hiszen egyre több új információ lát napvilágot, különböző lehetséges bővítések beépítéséről a jövőre vonatkozólag.

 

Hasonló bejegyzés:
Gmail - Offline mód

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .