Home Irodai segédprogramok Jegyzetkészítés Jegyzetírás – Webes módszerrel!

Jegyzetírás – Webes módszerrel!

0
Jegyzetírás – Webes módszerrel!
Jegyzetírás - Webes módszerrel!

Jegyzetkészítés – Webes módszerrel!

Novemberi cikkpárosunk a jegyzetkészítés, gyors jegyzetírás témájával foglalkozik. Aprócska téma, nem is kellene neki akkora figyelmet szentelni, így a bejegyzés sem lesz számottevően hosszú.

Ma már megszokott dologgá vált, hogy komolyabb anyagainkat egy komplett, jól felépített szövegszerkesztővel állítsuk össze. Valljuk be, ritkán jön el a pillanat, amikor felnyitunk egy szimpla jegyzettömböt, hiszen társaihoz képest alig tartalmaz formázási lehetőségeket.

Webböngészős jegyzettömb?!

Miért használnánk bármilyen webes felületet arra, hogy a gondolatsorokat ilyen módon formába öntsük, amikor számtalan alternatívája van?A válasz nagyon egyszerű, ugyanis sokaknak egyszerűbb egy linkre kattintani a munkamenet közben, mint külön megnyitogatni a gépen valamit. Ezen felül egy remek alternatív lehetőség, ha valamiért korlátozva vagyunk egy csak böngésző általi eszközhasználatra. Még ha ritkaszámba is mennek az ilyen dolgok, a lehetőség azért adott, hátrányt nem szenvedünk a létezése végett.

Rapidtables, a megbízható társ.

A kiválasztott webes jegyzetkészítőnk most a rapidtables lesz, amely pontosan azokat a lehetőségeket nyújta, akárcsak a Windowsba alapból beépített jegyzettömb. Jegyzetírás egyszerűen, a következő lehetőségekkel:

  • Szinte végtelen írásmező áll rendelkezésre,
  • a megírt jegyzet gyorsmentése,
  • közvetlen nyomtatási lehetőség,
  • betűméret állíthatóság,
  • vonalak láthatóságának kikapcsolása,
  • ollózási művelet

Mint láthatjuk, szinte semmi eltérés nincs a beépített jegyzettömbökhöz képest, csupán annyiról van szó, hogy elég egy linkre kattintani. Eztuán már kezdődhet is azonnal a pötyögés, írkálás, kisebb vázlatok elkészítése. Külön jó benne,hogy visszafele is működik a dolog. Tehát ha szeretnénk megnyitni egy már meglévő jegyzetünket, gond nélkül betallózhatjuk azt. Ezen túlmenően pedig ott a közvetlen nyomtatás lehetősége, amely előlnézeti képpel megjeleníti számunka a végső formát.

Nem ezen lehetőség lesz valaha is a legelterjedtebb, hiszen a gyors jegyzetkészítés, nem éli fénykorát ilyen formában, főleg nem ilyen módszerekkel. Ezen túlmenően pedig okostelefonjaink állandó rendelkezésre állnak, ahol akár folyamatos szinkronizáció mellett, több eszközről is látunk minden műveletet,szerkesztést.

 

A bejegyzés következő része is elkészült időközben, így ha IDE kattintasz, azt is megnézheted. Ebben olvasható egyébként a két legegyszerűbb jegyzetkészítésre alkalmas program is.

Link: Rapidtables
??

Hasonló bejegyzések:
Egyszerű jegyzetkészítés FW-vel

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .