2021.11.29.
Kezdőlap / Böngészők / Jelszavak exportálása – Google Chrome!

Jelszavak exportálása – Google Chrome!

Novemberi cikkpárosunk a böngészőkre és a jelszavakra épül, ezért itt az ideje ,hogy megtekintsük, hogyan tudjuk az elmentett jelszavainkat exportálni egy külső fájlba. Az előző írásban a mentett jelszavaink megtekintésére és visszakeresésésre fókuszáltunk mind Google Chrome, mind Firefox böngésző alatt. Most pedig nézzük meg közösen az exportálás rejtelmeit is, hiszen nem bonyolult dologról lesz szó.

Jelszavak exportálása

A jelszavak exportálása bármikor jól jöhet, ha szeretnénk egy külső fájlba helyezni őket átmenetileg például. Netán megőrizni ilyen-olyan okokból a későbbiekre, vagy egy újratelepítést követően betallózni mindent vissza. Bárhogy is, de a lehetőség természetesen adott, ezért ideje megnéznünk ,hogy hogyan vihetjük ezt végbe a Google Chrome böngésző alatt.

Google chrome

A Chrome-on belül számtalan lehetőségünk van, gyakorlatilag alig van olyan terület, ahol ne tudnánk kreatívan kihasználni egy-egy dolgot vagy belenyúlni valamilyen pluginnal. Most azonban az exportálásé a főszerep, amely nagyon könnyedén kivitelezhető. Ha jelszavak exportálásában gondolkodunk, a következőket kell tennünk csupán:

Lépések:

  1. Nyissuk meg a Google Chrome böngészőt, majd kattintsunk a jobb felső sarokban levő 3 kis pötty ikonra.
  2. Ezt követően gyerünk a Beállítások menüpontra és nyissuk meg.
  3. Kattintsunk az Automatikus kitöltés menüponton belül a kulcs ikonnal ellátott Jelszavak szóra.
  4. Ezt követően a Mentett jelszavak mellett jobboldalt látható három pötty, melyre kattintsunk rá.
  5. Klikkeljünk a jelszavak exportálása felíratra és ismételten a felugró kék gombra. Ezzel készen is vagyunk!

Figyelem: A Chrome is felhívja rá a figyelmet, de itt is leírásra kerül. “Jelszavai mindenki számára láthatók lesznek, aki hozzáfér az exportált fájlhoz.” Ezt érdemes tudomásul venni és ennek megfelelően tárolni az export fájlt. Ha rossz kezekbe kerül, jobb ha bele sem gondolunk mi történhet a későbbiekben, pláne azok esetében, akik még a bankkártya adatokat is eltároltatják külön..stb.

 

Mindig körültekintően járjunk el, ha a jelszavainkról vagy a különböző belépésekkel kapcsolatos adatainkról van szó. Az export fájlt tároljuk biztonságos helyen és lehetőleg csak addig, amíg feltétlenül szükséges.

0 0 votes
Article Rating

A szerzőről: Barnabás

Informatikai rendszergazda, hobbi programozó. Mindennapi tech témákat érintő cikkírás, illetve érdekességek, tippek-trükkök megosztása a virtuális térben.

Nézd meg ezt is!

Böngésző pluginok – 5.rész!

Video Resumer Több mint egy év eltelt, mióta a sorozat , ezért Június hónapban ezen …

Felíratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x