Keresett betűtípus megtalálása – 1.rész

0
2520

Személyes tapasztalatból kerül megírásra ez a bejegyzés, mivel pár nappal ezelőtt fordult elő velem ,hogy egy ritka betűtípusra lett volna szükségem. Sajnos a betűtípus nevét nem tudtam, ráadásul csak egy homályosabb, régebbi képre volt ráütve az általam is keresett. Nem voltam biztos benne ,hogy egy automata felismerő megbírkózik majd a dologgal, de hamar sikerült megoldani a problémát.

Betűtípus felismerése, egyszerűen!

Ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz ,hogy egy egyszerűbb probléma megoldását megpróbáljuk online megkeresni, megtalálni. A betűtípus megkeresés kapcsán a google számtalan találatot kiad, de az igazán hatékonyan működőeket egy kicsit még manapság is vadászni kell. Ráadásul sok a clickbait is egy ideje, amelyek nagyot ígérnek, de még a tűélesen elérakott betűtípust is percekig tekerik, majd valami hasonlót kidobnak eredményül. Összegyűjtöttem két olyan lehetőséget épp ezért, amelyek még számomra is meglepetést okoztak a gyorsaságukkal és pontosságukkal egyaránt. A második lehetőség a következő cikkben lesz részletesen.

Betűtípus fotóról, képről?

Amennyiben rendelkezésünkre áll néhány karakter vagy esetleg szó és „látható” formában van mindez, úgy gond nélkül van lehetőségünk megtalálni ugyanazt a betűtípust. Ezt követően pedig már könnyen le tudjuk tölteni, vagy ha már le van, csak ki kell keresni a listánkból és használni. Előnye egyébként ezeknek a keresőknek,hogy a végén kiírják sok esetben azt is,hogy milyen más hasonló típusok jöhetnek még szóba, amelyek esetleg jobban megtetszhetnek számunkra.

MyFonts!

Az egyik legismertebb és leghatékonyabb oldal talán a MyFonts, amelyen belül a WhatTheFont-ra lesz nekünk most szükségünk. Miután megnyitottuk a weboldalt, úgy nincs más dolgunk, mint követni az utasításokat. Angolul van ugyan, de nagyon egyszerű a kezelése természetesen. Keresett betűtípus lépésről, lépésre.

Lépések egyszerűen:

  1. A Drop an image here to identify the fonts! szöveg jelenik meg előttünk legelőször. Szimplán csak húzzuk bele a szaggatott téglalapba a képünket, amelyen a karaktereink, szövegünk található. Be is tallózhatjuk természetesen az aláhúzott szövegre kattintva.
  2. Miután feltöltöttük a képet, megjelenik egy kék kör alakban levő nyíl, amelyre kattintva mehetünk is tovább. (Click here to identify the selected font!)
  3. Ezt követően egy kis várakozás után már ki is listázza nekünk a találatokat egymás alatt. Láthatjuk kiírva a betűtípust/családot, amelyet keresünk.
  4. További lehetőség,hogy felülre az „Enter your own text” rubrikába beírjuk a saját szavainkat, és megnézhetük az arra kiadott ereményeket is. Ezt nagyítani is tudjuk a csúszkával jobboldalt.

Nem nagy ördöngősség mint láthatjuk, ráadásul külön kiemeli az oldalt ,hogy hihetetlenül gyors. Gyorsan és pontosan találja meg azt ,amit keresünk. Több betűtípussal is kipróbáltam, a végeredmény mindig pontos volt. Ha nem elégszünk meg a kidobott találati listával, akkor alul a Show more results gombra kattintva megtekinthetünk további hasonló betűtípusokat is.

 

Következő, már elkészült cikkben pedig olvashatunk egy másik lehetőségről/oldalról is, amely hasonlóan gyors, népszerű és pontos találatokat eredményez. A WhatTheFont mellett nagy kedvencem lett az idők alatt, ezért is gondoltam úgy, hogy megérne egy második részt, folytatás gyanánt.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .