Home Böngészők Legnépszerűbb böngészők itthon!

Legnépszerűbb böngészők itthon!

0
Legnépszerűbb böngészők itthon!

Legnépszerűbb, legjobb böngészők! – 2017

Évről évre megfigyelhető, hogy egyre több böngészőt adnak ki, fejlesztenek fel magasabb szintre, illetve tűnik el egy-egy darab a süllyesztőben akár. Az internetes barangolásaink egyik alapfeltétele, hogy legyen egy gyors, stabil és megbízható böngészőnk, amely nem omlik össze váratlanul, nem zabálja feleslegesen az erőforrásainkat, és persze teszi a dolgát szépen csendben. Melyek lehetnek aktuálisan a legjobb böngészők napjainkban?

Bár még csak 2017. év közepe van, tekintsük meg, hogy az eddig eltelt hónapok alatt, miként szerepelnek hazai viszonylatban, felhasználói körökben az egyes böngészőtípusok. Elsősorban PC oldalról nézve, de természetesen a mobilok által futtatva is vetünk rá egy pillantást,hogy melyek a legjobb böngészők perpillanat.

A leggyakoribb böngészők,amelyekről szó lesz:

 1. IE
 2. Google Chrome
 3. Firefox
 4. Opera
 5. Microsoft Edge
 6. Safari

Rövid visszatekintés, a használati arányok tekintetében!

Egy régi, nemzetközileg is sokat használt böngésző, az Internet Explorerről elmondható,hogy hazai viszonylatban, főleg az utóbbi években sem sikerült átütő eredményeket elérnie. Ha visszaugrunk 2014-re, akkor egy kis utánajárással könnyen megfigyelhető, körülbelül 12-13%-os arány volt a használata csupán. Ebből mára már csak gyenge 4%-ról beszélhetünk. A hazai felhasználók körében leginkább a Firefox böngészője tarolt, majd ezt követte a Google Chrome, körülbelül 35-35%- al, egymással erős versenyben egyébként. Az MS Edge ugyan tör fölfele, de közel azonos szintre kell tenni  az Opera, Safari, egyéb „apróbb” használatú webböngészőkkel. Tulajdonképpen ezek a főbb böngészők, közöttük alakult ki az évek alatt a verseny leginkább. Őket leszámítva is rengeteg, különösen jól teljesítőt találunk egyébként az interneten, de most maradjunk a legnépszerűbbeknél egyenlőre.

 • Google Chrome
 • Firefox
 • Chrome Mobile
 • Webkit Mobile
 • IE.

 A jelenlegi állás! Melyik a legjobb böngésző ma?

Hogy melyik a legjobb, arról csak akkor tudnánk biztosat mondani, amennyiben egyesével áttanulmányoznánk a betöltési időket, elrendezést, használhatóságot..stb. Még akkor is nehéz lenne, mivel mindenkinek másik webböngésző a szimpatikusabb ilyen-olyan okokból kifolyólag. (Például a megszokottság révén, vagy esetleg a szoftveres környezet miatt)     Éppen ezért vegyük górcső alá azt,hogy az említett hazai viszonylatban, mi az emberek számára a leginkább megszokott, leginkább bevált, 2017-ben!

 

 

Az első helyet a Google Chrome tudhatja magáénak, hiszen több időszakot is végignézve,35-39% között mozog  az asztali verziója, míg a mobil is stabilan 20% fölötti szintet hoz! Jól látható, hogy a Firefox, mint nagy vetélytárs igencsak elmaradt az évek alatt, hiszen a mobil verzióhoz is csak próbál közelíteni, de tény,hogy 17-18%-on áll jelen pillanatban. (Hozzá kell tenni, a Firefox épp ezekben a hetekben esett át egy jelentős átalakításon, amely alapján sokkal gyorsabbnak, stabilabbnak fog ígérkezni, de meglátjuk ez idővel mennyit hoz plusszba vajon!)

A 4. és 5. helyen tartósan ez a szint szerepel az eddigi megfigyelések alapján, és mivel egyre többen mobilon böngésznek, használják a közösségi háló nyújtotta lehetőségeket, nem is meglepő. A listán még szót érdemel az Internet Explorer is, hiszen még a mai napig tartja a maga kis 3,5-4%-os szintjét. Innentől kezdve szerepelnek a még apróbb, bár olykor fel-feltörekvő reményt mutató vetélytársak. Az Edge például igen alacsony százalékokat tudhat magáénak, de tudni kell róla azt is,hogy ezt egy rövid időtartam alatti, közel duplázással sikerült elérnie!

Ezen kívül még rengeteg webböngésző van, amely remek teljesítményt nyújt, vagy kellemesen lehet használni, de sajnos ezen a listán nem szerepel. (Például az egyre népszerűbb, minden elemét testre szabható Vivaldi) Azt is fontos kiemelni, itt véletlenül sem a teljesítmény alapján történt a besorolás, hanem a tartós böngészőhasználat alapján!

A következő bejegyzésben megnézzük, hogy teljesítenek nemzetközi szinten a böngészők! Vajon mekkora lehet az eltérés a hazai viszonylathoz képest, melyik felel meg leginkább az embereknek most, 2017-ben!

Forrásaim:
2014- 2016 /Diagram
Rankings -2017 /Táblázat

Hasonló bejegyzések:
Legnépszerűbb böngészők - nemzetközi!
Böngésző Pluginok sorozat 1.- WoT!
Böngésző Pluginok sorozat 2.- Panic button!
Böngésző Pluginok sorozat 3.- Mute Tab!
Böngésző Pluginok sorozat 4.- Freezetab!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .