Home Lemezkarbantartás Lemezkarbantartó – Windows

Lemezkarbantartó – Windows

0
Lemezkarbantartó – Windows

Lemezkarbantartás – Windowsbeli lehetőség

A Windows operációs rendszereknek egyik remekül beépített lehetősége a lemezkarbantartás, amellyel eltávolíthatóak a feleslegessé vált fájlok a merevlemezről. Segítségével könnyen felszabadíthatunk egy kevéske helyet, ráadásul úgy, hogy az itt törlésre bírt adatok, jó eséllyel nem fognak hiányozni a jövőben. Használata rendkívűl egyszerű, ráadásul magyar nyelven az alapból beállított nyelv alapján elérhető, így magyarul is.

Lemezkarbantartó, másodpercek alatt!

Könnyen hozzáférhető helyen található, használata igazán felhasználóbarát. Gyorsan végzi a dolgát, gyakorlatilag percek alatt képes felmérni és megsemmisíteni azokat az adatokat, amelyekre semmi szükségünk. Érdemes kipróbálni, ugyanis a néhány száz Mb-tól, akár több tucat Gb-nyi adat törlése is lehetségessé válik azonnal, mindenféle manuális keresgélést mellőzve!

Törölhető fájlok

Amikor megnyitjuk, magunk is látunk egy hosszabb, görgethető listát a lehetőségekkel, így csak néhágy lehetséges nagyméretűt sorolnánk most fel.

  • Temporary Interner files (Ideiglenes internetfájlok)
  • Az operációs rendszer-meghajtó tömörítése
  • Ideiglenes fájlok
  • Miniatűrök
  • Letöltött fájlok

Elérése, használata:

Attól függően ,hogy melyik Windows rendszert használjuk, különböző helyekről hozhatjuk elő a lehetőséget. Egyik módszer,hogy kezdjük el begépelni a Start menü keresőjébe a következőt : Lemezkarbantartó, majd kattintsunk rá a kis ikonnal ellátott asztali alkalmazásra.

Másik lehetőség,hogy gyerünk a Start menübe, majd a Minden programon belül a következőre: Kellékek. Ezután a Rendszereszközök ponton belül találhatjuk meg a lemezkarbantartót, arra rákattintva.

Megnyitást követően kéri,hogy válasszuk ki az elemzendő meghajtót. Célszerű azt a meghajtót kiválasztani, ahol az oprendszerünk is található. Alapesetben ez a (C:) szokott lenni. Ezt követően pillanatok alatt bejön elénk egy hosszas lista, ahol semmi más dolgunk nincs, mint a számunka nem kellő fájlok rubrikáit bejelölgetni. Folyamatosan követni tudjuk, hogy a bejelöléssel mennyi helyet szabadíthatunk fel összesen, mivel ezt is összeadogatja számunkra. (Visszanyerhető lemezterület)

Leírás is tartozik a különböző pontokhoz, így ha rájuk kattintunk egyesével, lentebb egy összefoglaló, rövid információ jelenik meg. Amennyiben körültekintően kijelölgettük a számunka haszontalak fájlcsoportokat, úgy kattintsunk az Ok gombra szimplán. Ennyire egyszerű az egész.

Érdemes körültekintően elvégezni a helyfelszabadítást, mivel könnyen megsemmisíthetünk olyan anyagokat, fájlokat, amelyekre szükségünk lehet. Kellő gondossággal járjunk el mindig!

 

A következő részben ugyancsak a lemezkarbantartással fogunk foglalkozni, de a Windowsba beépített lehetőséget mellőzve, egy külsős programot hívunk segítségül.

??
Hasonló bejegyzések:
Lemezkarbantartó - BleachBit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .