Megjavult a Windows 10 vírusirtója!

0
301

Körülbelül egy héttel ezelőtt jelent meg a hír ,hogy a Windows 10 beépített vírusirtója problémákkal küszködik. Egészen konkrétan bizonyos fájlok ellenőrzését figyelmen kívűl hagyja, még abban az esetben is, ha manuálisan kívánunk vizsgálatot lefuttatni. A Microsoft egyáltalán nem reagált a megkeresésekre és a mai napig sem adtak ki közleményt ezzel kapcsolatban.

Windows Defender

Elsők között a Windowslatest hozta nyilvánosságra, hogy a vírusirtó nem látja el teljeskörűen a funkcióját, ezt a tényt pedig sorra több hWindows Defenderelyről is megerősítettek az idő előrehaladtával. A hiba pontos okáról egyáltalán nem volt információ, így a szoftver rendellenességére vonatkozóan a szakértőknek is csupán a találgatások maradtak. Az utóbbi időben számos javítást tett közzé a Microsoft, amelyek egyike okozhatta jó eséllyel az egyre több gépen is felbukkanó hibát. Ami külön nem tesz jót a vállalatnak az az, hogy sajnos azokkal a frissítésekkel is probléma adódott korábban, amelyeket szándékosan egy-egy probléma orvoslására adtak ki.

Téves hibaüzenet?!

A fő problémát nem feltétlenül a hibaüzenet adja, amely tájékoztat egyes elemek ellenőrzésének kihagyásáról, hanem ,hogy nem tudni ez téves üzenet-e esetleg. Magyarul tehát semmilyen megerősítés nem érkezett arra vonatkozóan, hogy félmunkát végzett nekünk napokon át a vírusirtó vagy csak az üzenet jelent meg tévesen. A Microsoft egyáltalán nem kommentálta a dolgot, hiába keresték többen is levelekkel. Ráadásul olyannyira, hogy a szokásos összegző updatek változtatási jegyzéke egyáltalán nem tartalmazza a probléma említését, leírását.

Megoldáshoz vezető út

Amennyiben szeretnénk, hogy megoldódjon vagy lehetőleg fel se bukkanjon a Windows Defender kapcsán leírt probléma, úgy manuálisan kell frissítenünk. Ehhez semmi mást nem kell tennünk csak megnyitni a Gépház menüpontot a Start menüből elsősorban. Ezt követően az utolsó Frissítés és Biztonság menüpontot kiválasztjuk, majd a Windows Update almenüben végrehajtjuk a frissítést.

 

Remélhetőleg a probléma ezzel teljesen elhárult és nem kell tartanunk egy újabb, Defendert érintő hibától egy darabig. Több külsős teszt is megerősítette korábban, hogy ingyenessége ellenére a Windows Defender kiemelkedő helyen végzett a virusírtás tekintetében egyébként.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .