Messenger chatbot 2 – Hello Jarvis!

0
246
Messenger chatbot 2 - Hello Jarvis!

Messenger chatbotok – 2.rész!

Az előző volt az első olyan cikk a honlapon, amely magával a messengerrel és azon belül is egy chatbottal foglalkozott. Sok lehetőséget rejtő, telepítést nem igénylő és persze bárki számára könnyedén elérhető vagy kipróbálható lehetőségekről van szó. Csupán csak a facebook Messenger kell ezekhez a dolgokhoz, egy kevéske internet és pár angol szó, semmi más. CalcBotot néztük meg korrában, amely rendelkezésünkre állt, ha különböző mértékegységeket vagy valutákat szerettünk volna átváltani például. A folytatásban nézzünk rá egy másik botra, Hello Jarvis -re!

Ma már számtalan eszköz, program és lehetőség áll rendelkezésünkre azért, hogy előre eltervezett dolgainkról, időben tudomást szerezzünk. Pontosítva egy kicsit, nem árt ha a temérdek napi teendőnk között, emlékeztetőt kapunk egy számunkra fontos dologgal, eseménnyel kapcsolatban. Legyen az egy hetekkel korábban felírt apró teendő, vagy egy rohanós napra beszervezett, de mindenképpen megvásárolandó apróság, ami valljuk be, könnyen kimegy az ember fejéből.

Sokan kis Post-it -eket használnak, vagy mindenféle papírfecnikre írkálják fel a számukra fontos teendőket, elvégzendő feladatokat. Akadnak akik próbálják a memóriájukra bízni, és vannak akik egy-egy könnyen letölthető applikációt hívnak segítségül. Van azonban még egy remek megoldás, amely tovább szélesíti a felhasználható lehetőségek palettáját!

Hello Jarvis – Automatikus emlékeztető beállítása!

Ez a messenger bot egy nagyon hasznos funkcióval rendelkezik, ugyanis előre be tudjuk állítani másodpercek alatt ,hogy emlékeztessen minket egy adott időpontban. Nem csak,hogy a pontos időt adhatjuk meg, de akár egy hosszú szöveget is begépelhetünk, amit majd elküld nekünk akkor, amikorra ‘megkértük’. Csupán internetkapcsolat és néhány angol kifejezés kell hosszá. Nézzük meg a gyakorlatban!:

Először is nyissuk meg szimplán a facebook messengert, és üssük be a Hello Jarvis szavakat! Ezt követően köszönjünk rá, írjunk neki egy Hello-t a példa kedvéért. Pár másodperc sem telik el, már jön is a válasz, amelyben megkérdezi,hogy melyik városban élünk. (Ez az időzóna miatt fontos tényező, hogy biztosan a megfelelő időpontra szóljon az emlékeztető, ne pedig korábban vagy késöbb). Egyszerűen csak írjuk be a városunk nevét, majd küldjük el. Meg is köszöni hamar, és írhatunk könnyedén egy emlékeztetőt a magunk számára. Ez lehet aznapra,de akár napokkal későbbre szóló is természetesen.

Itt egy példa rá (Idézőjelek nélkül): ” Remind me Ne felejtsd el, a délutáni találkozót! at 04.40 PM tomorrow ”

Természetesen írhatjuk az egészet angolul is, de befogad magyar, vagy gyakorlatilag bármilyen más nyelvet is. Csupán csak használjuk a Remind me -t, ezt követően írjuk be a szövegünket, majd kössük az at szóval és az időponttal/nappal.

Az előző botnál is említésre került, és itt is tartja magát a dolog, mely szerint ha elküldjük neki a Help szót, segítséget nyújt a használathoz.

Hasznos kis segéd lehet számunkra Jarvis, lévén tényleg semmi különleges nem kell hozzá, a chatlistánkon pedig különösen sok helyet úgy sem foglal el. Ez is csak egy lehetőség, amit érdemes lehet kipróbálni egyszer. Szeptemberrel bezárólag a botokat most egy kicsit pihenni küldjük, de a jövőben biztosan előszedjük még őket, folytatva ezt a megkezdett mini sorozatot.

 

??
Hasonló bejegyzés:
Messenger Chatbot - CalcBot!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .