Messenger chatbot – CalcBot!

0
145

Facebook messenger – Botok!

Elkezdődött a tanév, megérkezett a Szeptember, a diákok újra jegyzetekkel, emlékeztetőkkel és számológépekkel indulnak útra nap mint nap. Ennek örömére most evezzünk új vizekre és vegyük górcső alá, duplacikkpár keretében magát a messengert! Miként kapcsolódik a tanévkezdés egy közösségi – üzenetküldő alkalmazáshoz? A válasz egyszerű és kevesen tudnak róla, nézzük is tovább, avagy CalcBot!

Calcbot, a hű társ mértékegységek terén is akár!

Mértékegységek, átváltások, unalmas matematikai műveletek tömkelege?
Pontosan ezek megoldására jött létre egy bot, vagy mondhatni egy ‘chatbarát’ számunkra. Csupán internetkapcsolat kell hozzá, és bármikor másodpercek alatt áll rendelkezésünkre. Nem fog cserbenhagyni és igazán sokoldalúan van felruházva, előre felkészítve a bonyolultabb feladatok elvégzésére is.

Miket tud pontosan megírni nekünk?

Szinte mindent, ami mértékegységekkel, átváltásokkal vagy akár árfolyammal kapcsolatos!

  • Meghatározza és az aznapi árfolyamon kiszámolja nekünk, egy adott valutának az értékét,
  • kilométerből mérföldbe, vagy akár méterbe, mm-be váltja nekünk a kívánt számot,
  • képes egy adott szám különböző mértékegységeire teljes felbontást elvégezni,
  • alapvető vagy akár összetettebb matemaikai műveletet is elvégez,
  • és még megannyi apróság a számokkal kapcsolatos műveletvégzéseket tekintve

A szolgáltatás teljesen ingyenesen és mindenféle letöltés nélkül kipróbálható, néhány másodperc alatt! Nincs más dolgunk, mint megnyitni a facebook messengerünket, majd a keresősávba beírni a következőt: CalcBot

Miután ez megtörtént, klikkeljünk rá és küldjünk neki üzenetet, illetve mire küldenénk, már azon kapjuk magunkat,hogy ránk is köszönt és lesi a kívánságainkat.

Alapjáraton angolul kommunikál, de ehhez csak néhány szót szükséges tudnunk mindössze. Próbáljuk ki!
Beírhatjuk neki például,hogy: ” 15 EUR HUF ” (Idézőjelek nélkül!) Ekkor néhány másodperc elteltével átváltja nekünk forintba az eurót.
Ugyanennyire egyszerűen megírhatjuk neki, ha a szinusz értékére vagyunk kíváncsiak,hogy: Sin 8
Esetleg ha mérföldbe szeretnénk váltani, akkor küldjük el neki: Convert 180 km

Ezen kívűl még rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, sőt, ha elküldjük a ChatBot -unknak a Help szót, elénk tárja ,hogy milyen módon tudunk tőle kérdezni is!

Ezek után nem lehet csak úgy ráfogni, hogy a diák nem éppen az órai munkán kiosztott feladatra koncentrál. Minden bizonnyal lázasan próbál megfejteni egy összetettebb feladatot, függvényt, amelyhez a ChatBot egy remek választás lehet. A viccet félretéve viszont, több próbálkozás után is megerősíthető, hogy a modernebb számológépekkel jóval könnyebb és biztosabb eredményt tudunk kicsikarni még mindig. Ezek a „megoldások” jól jöhetnek egy hirtelen helyzetben, főleg alapvető műveletek esetén, de másra nem igazán alkalmasak. Ettől függetlenül kipróbálni érdemes, van benne fantázia és lehetőség.

 

??
Hasonló bejegyzés:
Messenger Chatbot 2 - Hello Jarvis!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .