Home Közösségi Játékok Online böngészős játékok – .io játékok

Online böngészős játékok – .io játékok

0
Online böngészős játékok – .io játékok

Közeledik a Szeptember, az iskolakezdés, illetve több helyen is a hajrázós időszak, de addig még azért van egy kevés időnk. Amennyiben pedig egy kis szórakoztató elfoglaltságot szeretnénk magunknak, úgy nézzük meg a legnépszerűbb böngészős, multiplayer játékokat!

Amikor akad egy kis szabadidőnk, igyekszünk azt a lehető leghasznosabban eltölteni magunk számára és arra szánni, amit a leginkább kedvelünk. Különböző hobbikban éljük ki magunkat, filmezünk, netán alkotunk valami egyedit vagy csak szimplán lazítunk, pihenünk egyet. Van azonban az a típikusan nem túl sok szabadidő, ráadásul kevés lehetőséggel megáldott helyzet, amikor nem feltétlen tudunk bármit csinálni ,amit szeretnék vagy esetleg nincs is kedvünk semmihez. Ilyenkor lehet jó megoldás egy egyszerű böngészős játék, amelyben ráadásul multiplayer módban versenghetünk másokkal!

.io játékok?

Rövid áttekintés: Régen az Agar.io -val kezdődött az egész, amikor is a .io kiterjesztésű domain alatt futott az első, nem kis népszerűségnek örvendő játék, még 2015. Áprilisában. Matheus Valadares Brazil fejlesztő volt az, aki metervezte ezen online, multiplayer játékot és mindenféle különösebb reklámozás nélkül, az online tér segítségével felfuttatta azt. Az emberek hamar rákaptak, hiszen letisztult, könnyedén elérhető, tetszetős játékról volt szó, amely ráadásul 2015. Augusztusára már futott a böngészőn, androidon és iOS-en is. Ezt követően már mindenütt felkapottá vált, hiszen YouTube csatornáktól kezdve a Twitchen át, kellő méretű témává nőtte ki magát az egész.

Pár évvel a kezdetek után

Az idő előrehaladtával rengetegen elkezdték kiaknázni a .io jelöléssel ellátott lehetőséget, ezért tucatjával kezdtek megjelenni a különböző online böngészős játékok. Ma már ott tartunk,hogy százával lapozhatjuk ezeket, ahol a legegyszerűbbtől a kissé bonyolultabb ügyességi multiplayer játékokig fellelhető minden gyakorlatilag. Néhány embert igénylő, azonnal játsszható játékoktól kezdve az akár tucatjával folyamatosan joinoló játékosokig válogathatunk kedvünkre.

.io Játékok elindítása

A játékokat könnyedén tudjuk elindítani, mivel csak a játék nevét kell tudnunk és utána egy .io -t ütnünk a címsorba. PL: http://slither.io/

Ettől természetesen sokkal egyszerűbb, ha kikeresünk egy gyűjtőoldalt, ahol felsorolva láthatjuk szinte az összes .io típusú játékot, majd egy gyors kiválasztás után elindítjuk a nekünk tetszőt.

Néhány ilyen weblap például:

Érdemes körülnézni, mivel rengeteg érdekes játék található meg. Amennyiben éppen hajt minket a versenyszellem vagy csak kedvünk támadt megmérettetni magunkat, úgy már csak a nekünk szimpatikus játékot kell kiválasztani. Nem kell telepítenünk vagy letöltenünk semmit, maximum egy megfelelő internetkapcsolatra lehet szükségünk.

 

Következő részben megtekintjük a legnépszerűbb .io játékokat egyesével, egy amolyan „toplista” keretében, ha esetleg azonnal olyannal szeretnénk játsszani, amely a legtöbb ember szimpátiáját is elnyerte már. Az elkészült bejegyzés már megtekinthető, amennyiben IDE kattintasz közvetlenül.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .