PDF űrlap készítése!

0
669
PDF űrlap készítése!

PDF űrlap készítése!

Az előző cikkben megtekintettük, hogy miként lehet variálni a pdf oldalainkat, illetve abból kiszelektálni bizonyos lapokat, amelyekre már nincs a továbbiakban szükségünk. Mostani témánk kapcsán nézzük meg,hogy miként tudunk egyszerűen elkészíteni egy űrlapot, amelyhez a LibreOffice nevű programot hívjuk segítségül! PDF űrlap készítése egyszerűen.

A LibreOffice előnye abban rejlik,hogy nemcsak ingyenes, de futtatható Windowson,Linuxon vagy akár MacOS-en is! Telepítésével egy nagyszerű csomagot kapunk, amelyben rendelkezésünkre áll többek között a táblázatkezelő vagy éppen a szövegszerkesztő.. Amennyiben egy kitölthető .PDF űrlapra lenne szükségünk, kár is lenne tovább keresgélni, hiszen ez a szoftver remek megoldást nyújt ebben az esetben is.

PDF űrlap létrehozása:

Szimplán csak hozzunk létre egy új, szöveges dokumentumot, majd kattintsunk a View/Toolbars menüben a Forms Control opcióra. Megjelent egy plusz eszköztárunk, amelynek segítségével elkezdhetjük összerakosgatni az új űrlapunkat a különböző jelölőnégyzeteket felhasználva, vagy például az új szövegmezők hozzáadásával bővíthetjük folyamatosan a lapunkat. Miután mindent elkészítettünk, összeállítottunk, következő lépés gyanánt kattintsunk a File/Export as PDF – feliratra, amely által elkészül a végleges anyagunk. (Fontos,hogy az úgynevezett Create PDF Form lehetőség, be legyen jelölve a beállításokon belül) Gyakorlatilag ilyen egyszerűen létre tudtuk hozni a számunkra szükséges űrlapot, amelyet természetesen a képernyőn már kedvünkre megformázhattunk.

Gyakorlatilag ezzel az egyszerű, ingyenes kis csomaggal nagyon gyorsan el tudunk készíteni, könnyen testre szabható űrlapokat, amelyekbe igen változatosan alkalmazhatjuk az eszköztár adta lehetőségeket.(Pl: Szövegmezők/választók) A végeredmény ráadásul már készen PDF-ként vár ránk, amelyet utána kedvünk szerint küldhetünk tovább, vagy hasznosíthatjuk tetszés szerint. Amennyiben egy nem túl hivalkodó, egyszerű űrlapra van igényünk, mindenképp érdemes kipróbálni a LibreOffice adta lehetőségeket. Egyetlen hátránya talán az angol kezelőfelület, de minimális tudással, vagy akár szimplán csak a megjelenített eszköztáron való próbálgatással (kattintgatással,írással) is hamar el lehet sajátítani a kezelést.

A következő bejegyzésekben az M.Excel világába lépünk át egy kis időre, ugyanis ott is akadnak hasznosítható, a mindennapokhoz remekül alkalmazható lehetőségek.

LibreOffice letöltése
 (Angol nyelvű)
○ Mérete: 240Mb

Hasonló bejegyzés:
PDF oldalak törlése!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .