Home Rendszer

Rendszer

Rendszerrel kapcsolatos problémák

(Windows 10)

Alább olvashatóak, lenyitható menüpontokban az eddig fellelt, kigyűjtött és kipróbált megoldások. Folyamatosan aktív, bővülő tartalom!

 

Amennyiben a probléma “új”, azaz nemrég jött elő a rendszeren, érdemes lenne a következőt megpróbálni! Nyomjuk meg egyszerre a windows + r gombokat a billentyűzetünkön. A megjelenő ablakba gépeljük be a következőt: Rstrui .Okézzuk le, majd menjünk végig az egyszerű, felkínált lépéseken, ezzel eljutva a Rendszer-visszaállítás pontig.

Ha “beragadt” mappákkal, fileokkal találkozunk,amelyek egy hiba folytán ott maradtak, és nem működik rá a törlés, érdemes beszerezni a Delimon Win32 Explorer nevű programot, amellyel biztonságosan el tudjuk őket távolítani.(Amennyiben nem rendszerfileokról van szó!)

Előfordulhat,hogy bizonyos anyagaink,mappáink rejtettként szerepelnek, ezért bár ott vannak, mégsem nem látjuk őket. Legegyszerűbb ha belemegyünk a fájlkezelőbe, és fent a Nézet menüpontnál kipipáljuk a Rejtett elemek rubrikát! Máris könnyebben tudunk nézelődni,keresgélni,hogy mi okozza ezt.

Eddig a legtöbb esetben a McAffee nevű, feltelepített program idézte elő a problémát. Eltávolítása után, majd újraindítást követően, megfelelően működhet minden,érdemes kipróbálni

Amennyiben egy 32 bites programot szeretnénk futtatni a meglévő rendszerünkön, célszerű feltelepíteni a Virtualbox nevű, ingyenesen is elérhető programot. Ezzel gond nélkül tudjuk majd futtatni és ugyanúgy használni.

Ha nem kívánunk sokat bajlódni és gyors megoldást szeretnénk, érdemes ellátogatni a Microsoft oldalán levő Frissítés menüpontra. Onnan közvetlenül tudjuk frissíteni a rendszerünket, mellyel az esetleges hiányzó és hibás fileok pótlásra kerülhetnek, és könnyedén megoldódik a probléma egy újraindítást követően.