Home Rendszer Saját rendszerünk adatai – Online

Saját rendszerünk adatai – Online

0
Saját rendszerünk adatai – Online
Saját rendszerünk adatai - Online

Alapvető adatainkhoz való hozzáférés, online!

A felhasználók egy kis hányada, legtöbbször nincs tisztában az általa naponta használt rendszer nevét, vagy éppen saját IP cím -ét illetően. Ez nem probléma, hiszen alapjáraton nem „kell” őket tudni és igen ritkán van szükség valljuk be, ezekre az információkra. Kevés esély van rá, hogy valakinek éppen a böngészőjének pontos verziószámát kelljen bediktálnia bárhova is. Esetleg az aktuális OS rendszerének utoljára fríssített verziószámát vagy típusát. Persze nem kell ennyire mélyen belemászni a dolgokba, de tény, az átlagosan csak interneten böngésző embereknek, vagy a munkájukat ezen eszközökön végzőknek, nincs fogalma sokszor az alapvető információkat tekintve. Számukra annyi a lényeg, hogy megszokott módon a gép/eszköz elinduljon és így a megfelelő honlapok, esetleg alap vagy komolyabb szoftverek betöltsenek. Fusson minden megfelelően a maga rendje szerint, és ne legyen felesleges fennakadás.

Ettől függetlenül sosem árthat, ha például egy ügyfélszolgálatos valamilyen ügy kapcsán alapvető információkat kérdez tőlünk, nem csak széttárjuk a kezünket,hogy „Tessék?”. Ezért most ebben a rövid kis összefoglalóban megnézünk pár hasznos linket, amelyeket elég bepötyögni a címsorba, és máris rendelezésünkre állnak a megfelelő információk.

Az Online felületről is gyorsan kiolvasható alap adatokat nézzük meg itt most. Egy következő részben pedig az Offline / telepíthető programokat, komolyabb rendszerinformációkba belemászva.

Ezeknek az oldalaknak hála a következő alapvető információkhoz juthatunk hozzá rögtön:

  • az IP cím ,amellyel rendelkezünk
  • van-e Java támogatásunk,
  • engedélyezve vannak-e a cookiek éppen,
  • használunk-e VPN-t a böngészés során,
  • az éppen futó operációs rendszerünk típusa,
  • és még néhány apróbb, hasonlóan ‘fontos’ információ.

Az első lehetőségünk az IP Location oldala, amely talán a legjobban összefoglalja egymás alá a fentebb említett információkat. Szimplán csak kattintsunk a megadott hivatkozásra, és máris elénk tárul minden információ.

Második nagyszerű oldal még a WIMIPA oldala, amelyen szintén kirajzolódnak az alapvető adataink, közvetlenül egy térképpel szemléltetve. Mivel itt alapvetően csak pár adat látszódik, kattintsunk a térkép alatti Show Me More About My IP felíratva. Rögtön kibővül a listánk több érdekes elemmel.

Amennyiben egy magyar nyelvű oldal lenne kényelmesebb számunkra, úgy IDE KATTINTVA érhető el ugyancsak minden alapvető információnk, egy teljes oldalon keresztül.

Ezeken az oldalakon nem csak az lesz világos számunkra,hogy milyen böngészőt használunk éppen, vagy milyen koordinátákra mutatunk. Esetleg,hogy használunk-e VPN-t, proxy szervert, de rengeteg leírás is megtalálható angol/magyar nyelven. Ha jobban el szeretnénk mélyülni abban,hogy mik ezek az információk, akkor érdemes ezeket az oldalakat ilyen információkért is átböngészni.

?? IP Location
?? What Is My IP Address
?? Mi az IP címem?

Hasonló bejegyzés:
Saját rendszerünk adatai - Offline

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .