Törölhetetlen fájlok törlése I.

0
1458
Törölhetetlen fájlok törlése - I.

Olykor előfordulhat velünk, hogy miközben a gépen bogarásszuk az anyagainkat, rendszerezzük a fájljainkat, szembetalálkozunk egy olyan típussal, amit nem tudunk kitörölni. Ennek számos oka lehet, kezdve a visszamaradt fájltöredékkel vagy egy egyébként védett típussal, amelyre semmi szükségünk sincsen. Ritkán fordulnak elő ilyen esetek, de bosszantóak lehetnek számunkra, arról nem is beszélve ha olyat találunk, amely nem csak néhány Mb-ot foglal el a tárterületünkből. Törölhetetlen fájl? Nézzük.

(NVT) Smart File Delete – A megoldás?!

Amennyiben a fentebb leírt helyzet állt elő, úgy több nagyszerű és könnyedén kezelhető programot hívhatunk segítségül. Első részben nézzük meg a S.F. Delete nevű programot talán, amely a teszt során nem okozott semmilyen csalódást. Egyszerű, modern kezelőfelület és hatékonyság jellemzi, ráadásul rendelkezik egy ütős tulajdonsággal, ami végett biztosan megsemmisíthető az általunk kijelölt fájlköteg. A lényege annyi, hogy az általunk betallózott dolgokat még azelőtt képes letörölni, hogy felállna a rendszer, közvetlen az újraindítást követően.

Használata

Törölhetetlen fájl

A lap alján levő linkre kattintva, könnyedén le tudjuk tölteni az ingyenesen használható és pár Mb nagyságú programot. Ezt követően feltelepítjük és már indíthatjuk is el. Roppant egyszerű a használata, így a megnyílt ablakban csupán az Add Files felíratra kell kattintani. Kiválasztjuk azt, illetve azokat, amelyeket szeretnénk megsemmisíteni, majd nincs más dolgunk mint rákattintani a Delete on Reboot felíratra. Az újraindítást követően megtörténik a törlés és búcsút inthetünk a bosszantó fájloknak.

A clear list gomb egyébként tisztázza az eddig listázott anyagokat és könnyedén újrakezdhetjük a hozzáadogatást. Érdemes megemlíteni még azt is,hogy komplett mappákat nincs lehetőségünk hozzáadni, így mindenképp azok tartalmát kell betallóznunk.

Összegzés

Mint láthatjuk, az első ránézésre törölhetetlen fájl is könnyedén megsemmisíthető. Noha angol nyelvű programról beszélünk megintcsak, a használata kifejezetten egyszerű és átlátható, nem igényel komolyabb hozzáértést.
Fontos megemlíteni, hogy mindig csak olyan fájlokat, anyagokat töröljünk, amelyekben biztosak vagyunk, továbbá,hogy nincs rá szükségünk. Emellett tájékozódjunk a törlés előtt arról is,hogy a rendszernek se legyen szüksége rájuk, ugyanis hatalmas problémákat tudunk okozni pár kattintással is akár.

Link: Smart File Delete
??

Hasonló bejegyzések:
Törölhetetlen fájlok törlése – II.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .