Törölhetetlen fájlok törlése – II.

0
364
Törölhetetlen fájlok törlése - II.

Előző bejegyzésben megtekintettünk egy remek programot, amely segítséget nyújtott abban az esetben, ha letörölhetetlen fájlokkal akadt dolgunk. Könnyedén betallózhattuk vele a kívánt fájlokat, majd egy ujraindítást követően, még a rendszer betöltése előtt megsemmisíthettük azokat. A második részben ismét ennél a témakörnél maradunk, górcső alá véve egy másik programot is, ahol nincs szükségünk külön újraindításra a törlést követően.

Lock Hunter!

A L.Hunter egy ingyenesen használható, angol nyelvű program, amely a telepítést követően szépen beépül a választható tulajdonságok közé, így biztosítva a gyors és közvetlen elérést. Kezelése könnyed, magabiztosan teszi a dolgát pont arra vonatkozólag, amire létrehozták. Nem kapunk mellé menüket és beállítási lehetőségeket külön, de itt nincs is ezekre szükség. Nincs semmi más dolga, mint megsemmisíteni az általunk feleslegesnek ítélt tartalmakat, anyagokat.

Telepítés / Használat

Lock Hunter

Az oldal alján található linken keresztül, közvetlenül van lehetőségünk letölteni, majd egyszerűen telepíteni a programot. Másodpercek alatt feltelepül és már használhatóvá is válik teljes egészében. Miután feltelepítettük, nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy adott fájlt vagy mappát és arra jobb klikket nyomni. Miután ez megtörtént, válasszuk ki a következő felíratot, amelyhez egy kis nagyító is párosul: „What is locking this file?” és kattintsunk rá. Felugrik egy ablak, ahol rendelkezhetünk arról, hogy feloldjuk, töröljük, esetleg átnevezzük és másoljuk-e az adott fájlt.

Amennyiben mindenképp a törléshez ragaszkodunk, nincs más dolgunk mint a Delete It! gombra kattintva, végrehajtani a törlést. Mérettől függően ez másodpercek, percek alatt megtörténik. Ennyi az egész mindössze, nincs semmi más dolgunk. Amennyiben azzal szembesülünk, hogy mégis szükségünk lenne az adott fájlra, úgy a lomtárból van még lehetőségünk visszahozni könnyedén.

Összegzés

Megbízható, gyorsan használható, ingyenes program, amely helyet sem foglal különösebben a gépünkön. Érdemes megőrizni, bármikor jól jöhet egy ilyen egyszerű szoftver, amely ráadásul állandóan készenlétben áll.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a törlések alkalmazása előtt, járjunk el minél körültekintőbben, ne okozzunk felesleges fejfájást magunkat. Csak olyan dolgokat, fájlokat, anyagokat töröljünk, amelyekben biztosak vagyunk, hogy szükségtelenek, illetve nem veszélyeztetik a rendszerünk stabilitását, annak működését.

Link: Lock Hunter
??

Hasonló bejegyzések:
Törölhetetlen fájlok törlése - I.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .