Új, ingyenes Microsoft Office alkalmazás!

0
194

Korábban már bejelentést tett a Microsoft arról, hogy a jövőben kiadásra kerül egy egységesített Office alkalmazás, mely egyetlen programba sűrít minden hasznos irodai funkciót. Kiadásra is került, így most már bárki számára teljesen ingyenesen elérhető, könnyedén letölthető! (Letöltési linkek a lap alján) 

Office – Minden egyben!

Az új, ingyenesen beszerezhető Office alkalmazásnál az volt a fő szempont, hogy kompakt legyen és tartalmazzon mindent, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet. Ezáltal az alapvető funkciók garantáltan megtalálhatóak benne, talán még egy kicsivel több is, viszont professzionális szinten nem nyújt annyi lehetőséget, mint másik, pl:. fizetős vagy összetettebb szoftver. A legnagyobb előnyét tulajdonképpen az adja, hogy nem kell egy sor külön külön applikációt letölteni és telepíteni, mivel ezt használva már mindent megkapunk egyben! Melyek ezek a lehetőségek:

  • Word
  • Excel
  • PowePoint
  • Office Lens
  • PDF kezelés
  • Egyéb, kisebb funkcionalitású lehetőségek

Összetett alkalmazások helyett

A Microsoft tisztában van azzal, hogy nincs mindenkinek szüksége a többfunkciós, komplexitással megáldott programokra, ezért is jöhetett létre egy kissé szolidabb, korlátozottabb csomag. Gyakorlatilag a legalapvetőbb feladatoktól kezdve a minimálisan összetett dolgainkat is biztosan meg fogjuk tudni ezzel oldani, így a hétköznapi felhasználásra egy biztos pont lehet ez az applikáció. Az alapvető lehetőségek és a kisebb funkciók mellett egyébként PDF kezelőként is tökéletes lehet a program, hiszen ezen fájlok kezelése is megoldott. Ráadásul mivel egy különálló fejlesztésről beszélünk, ezért amiatt sem kell aggódnunk, hogy váratlanul megszüntetik a jövőben vagy beszántják random az appot.

Extra lehetőségek

Mint említésre került, az alapvető feladatok elvégzésén túl, sok apróságot tartalmaz az új Office, melyek különlegessége tényleg abban rejlik, hogy ezekért nem kell egyesével keresünk és telepítgetnünk különböző programokat. Illetve talán a legjobban úgy lehetne megfogalmazni ,hogy könnyebb mindent egyetlen helyről elérni és ott kezelni, mint szétszórva vadászni rájuk. Éppen ezért több extra is került a „csomagba”,melyek a következők:

Office Lens: Dokumentumok felscannelésére alkalmas, melyeket követően a képeket szerkeszthetjük is, illetve a dokumentumokat könnyedén módosítgathatjuk.
Excel Card View: A táblázaton belüli cellaadatok gyors módosítására szolgál.
Jegyzetkészítés: Létrehozás, szinkronizálás, szabad alakítás
QR kód olvasás: Még egy QR kód olvasót is találunk az applikációban, így aztán főképp gondoltak mindenre.

Garantált ingyenes office

A jövőre vonatkozóan sok terve van a szoftvervállalatnak, ezek közé tartozik az applikáció minél inkább való feltupírozása, új lehetőségekkel való kibővítése. Ezen felül táblagépekre is hamarosan optimalizálttá igyekeznek tenni, hogy azokon is használni lehessen kényelmesen. Akár Androidon, akár iOS-en használnánk az új Office -t, garantáltan ingyenesen használhatjuk már most is, teljeskörűen természetesen.

 

LINKEK:
Android
iOS