Home Közösségi Facebook Új messenger funkció a láthatáron!

Új messenger funkció a láthatáron!

0
Új messenger funkció a láthatáron!

Egy egészen érdekes, friss hír jelent meg nemrégiben a techcrunch jóvoltából, amely kifejezetten a Facebook Messengert érinti. Gyakran fellelhetőek a különböző szoftvereket, applikációkat érintő fejlesztésekről szóló beszámolók, amelyek ráadásul nem alaptalanok. Új messenger funkció van készülőben a Facebook háza táján.

Tevékenységeink kiterjesztése?!

A különféle biztonsági réseket és rejtett szolgáltatásokat pásztázó mérnök, J.M.Wong egy különös rejtett kódra bukkant a Messengert illetően. A funkcó lényege arra épül, hogy az adott pillanatban zajló aktivitásunkat könnyebben lehessen megosztani mások számára. Ez a gyakorlatban úgy valósulna meg, hogy a profilképünkön, azaz annak sarkában megjelenne egy hangulatjel, amely az általunk végzett tevékenységet jelenítené meg. Tehát, ha éppen moziban vagyunk, koncerten, repülőtéren vagy esetleg valamilyen sporttal kapcsolatos aktivitást mutatunk, az megjelenítődne könnyedén, hangulatjel formájában.

Ahelyett tehát, hogy meg lenne adva a pontos helymeghatározásunk mások számára, a messenger különböző ikonokkal képez átfedést egyszerűen. Ehhez az applikációnak használnia kell várhatóan a helylokációnkat, a készülék gyorsulásmérőjét, illetve az akkumulátor állapotát is. Külön érdekesség, hogy megjelenítődne akár az is, ha éppen töltjük a telefonunkat valahol.

Manuális lehetőségek

Mivel hivatalos bejelentés nincs ezügyben, így nem lehet tudni előre ,hogy egy automatikusan elinduló szolgáltatásról beszélünk vagy manuálisan kell majd aktiválni. Minden bizonnyal ez egy extra lehetőségként lesz bevezetve csupán és bizonyos emberekkel vagy körökkel beállítva is használható lenne. A nem megerősített nyilatkozatok alapján, aktiválás esetén testreszabhatóvá válna a megjelenített személyekkel kapcsolatos lista, illetve az éppen megjelenítendő aktivitásunk, élményeink is.

Fontos hozzátenni, hogy amennyiben beülünk egy kávézóba és engedélyezve van a funkció, úgy nem jelenítené meg a hely nevét vagy pontos címét. Mindössze annyi látszódna, hogy a helyszín feltehetőleg egy kávézó, ahol éppen tartózkodunk, ennek megfelelően pl:. egy csésze ikon jelenítődne meg a profilképünk sarkában.

Várható megjelenés

Megkeresésre a Facebook Messenger kommunikációs képviselője megerősítette, hogy valóban folynak különböző kísérletek erre a funkcióra vonatkozóan. Elmondása szerint mindig új funkciókat kutatnak a felhasználói élmények fokozása, javítása érdekében, ez természetes. A szolgáltatás azonban még csak a korai fejlesztés szakaszában áll, nem pedig már külső tesztelések alatt.

 

 

//Kép és forrás:Techcrunch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .