Regisztrációmentes, telepítés nélküli Skype érkezett!

0
390

Skype újítás – 2020!

A Skype az egyik legnépszerűbb videokommunikációs alkalmazás, mely stabil működést és kényelmes felhasználói felületet igyekszik biztosítani, mindenki számára. A jelenlegi helyzet miatt (járvány) igencsak megtöbbszöröződött az érdeklődés a különféle videokonferenciás, kommunikáció rendszerek iránt, így a Skype elő is állt egy kis újdonsággal. A fejlesztés elsősorban a diákoknak és a távmunkában dolgozóknak lett szánva, amolyan kényelmi funkcióként, de bárki élhet természetesen a használatával.

Viszlát telepítés..

Az újítás abból a szempontból lehet hasznos, hogy csupán másodpercek is elegendőek egy élő videochat létrehozásához, hiszen nem igényel semmilyen telepítést. Ezt úgy oldották meg ,hogy közvetlenül a böngészőből is lehet már használni a Skype-ot, így elég fellépni csupán a weblapra, majd pár kattintás után indítani a hívásokat. A videokonferenciák és akár a távoktatás is gyorsabban, ütemesebben hozható össze, melyhez csupán egy apróságnak kell megfelelni a használathoz. Ez nem más minthogy a lehetőség egyelőre csak kettő böngészőből érhető el:

  1. Google Chrome
  2. Microsoft Edge

Regisztrációmentesen

Az alkalmazás használata mindig úgy valósult meg, hogy kellett hozzá rendelkezni egy regisztrált felhasználói fiókkal, majd bejelentkezve lehetett használni szabadon. Ezentúl ez kikerülhető, nincs szükség semmilyen regisztrációra a jövőben, amennyiben a nemrég közzétett újítást vesszük igénybe. Amennyiben nem rendelkezik valaki a fentebb meghatározott böngészők valamelyikével, úgy a Skype alapértelmezett kliensprogramjával továbbra is tud csatlakozni a hívásokba.

Működése egyszerűen

Nem kell mást tennünk, mint felmenni a Skype hivatalos honlapjára, majd generálnunk egy linket a Create Free Meeting gombra kattintva. Ezt követően kapunk egy linket, amelyet csak el kell küldenünk a célszemélyeknek akár e-mailen vagy bármilyen más módon. (Pl:.chat) Elindítjuk a Start Call gombra kattintva a videohívást és szimplán csak várunk ,hogy megérkezzenek az általunk várt emberek.

Természetesen a lehetőségeink itt is széleskörűek, hiszen a következőkre van módunk:

  • Video és chat alapú kommunikáció
  • Képek, fájlok megosztása
  • Szavazások indítása
  • Háttér elmosása
  • Képernyő megosztása
  • A hívások rögzítése a későbbiekre

A hívások tehát akárcsak a telepített verzióban, itt is rögzíthetőek, melyeket 30 napig tárol el nekünk a Microsoft. Az egyedi link birtokában pedig bármilyen eszközről csatlakozhatunk a videohíváshoz, elég a látogató gombra kattintanunk raádásul.

 

LINK:
A Skype böngészőalapú kipróbálása

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .