Virtuális forgalmi dugó, átvert Google!

0
126

Miként lehet kiüríteni egy egész utcát vagy inkább utat, ahol épp közlekedni szeretnénk? Csupán néhány tucat telefon, egy kis szabadidő és már adottak is a feltételek hozzá!

Átvert Google?!

A bejegyzés alanya Simon Weckert, aki rájött és egyben letesztelte ,hogy milyen „egyszerű” módszerrel lehet egy virtuális forgalmi dugót létrehozni. Mit kellett hozzá tennie? Fogott közel 100db okostelefont, megnyitotta rajtuk a Google térképet, majd beletette őket egy húzós kiskocsiba. Ezt követően semmi mást nem csinált, csak útnak indult, így az általa bejárt útvonalon a térkép folyamatosan pirosnak jelölte meg az adott útszakaszt.

Mivel a felhasználók helyadatai nagyban hozzájárulnak a térkép navigációs rendszere adta információkhoz, ezért könnyedén összehozhatóvá sikeredett ez a kis performansz. Sok eszköz egy adott térben, „azonos” sebességgel halad ugyanarra, ebből logikusan következhet ,hogy az útszakaszon forgalmi torlódás alakult ki.

Üressé vált útszakasz – forgalmi dugó

Mivel a rendszer érzékelte a „torlódást”, ezért azok ,akik a navigációs eszközeiket használták, kaptak a Maps-től egy másik lehetséges útvonaljavaslatot. Azáltal pedig ,hogy a rendszer automatikusan más irányba igyekezett terelni a felhasználókat, a teszt alá vett útszakasz szinte üresen tudott maradni.
Weckert célja egyébként a figyelemfelhívás volt, mely rávilágít arra, hogy a virtuális szoftverek/ technológiák, milyen könnyen tudják befolyásolni manapság a valódi teret. Ebből is látszik gyakorlatilag ,hogy milyen szinten támaszkodunk a különböző technológiákra manapság.

A forgalmi dugó teszt egyébként Németországban jött létre, azon belül is Berlinben. Egy rövid videót is megtekinthetünk az esetről természetesen, mely felkerült a YouTubera is.

 

Érdekelnének további érdekességek a nagyvilágból? Ide kattintva találhatsz még!