Home Windows 10 Windows 10 – Game üzemmód!

Windows 10 – Game üzemmód!

0
Windows 10 – Game üzemmód!
Windows 10 - Game üzemmód!

Windows 10 – Játék üzemmód aktiválása!

Mi is ez pontosan? Milyen előnyöket kapunk általa? Nézzük meg egy rövid bejegyzés keretein belül! A Windows 10 játék üzemmód egy nagyszerű lehetősége annak,hogy javítsuk a játékteljesítményt az eszközünkön. A megfelelő használat mellett képes kikapcsolni olyan egyes háttér-folyamatokat, amelyekre a játék futtatása közben egyáltalán nincs szükségünk, ezáltal is erőforrást szabadít fel az optimális játékélmény elősegítéséhez. Előnyünkre fog válni egyébként az is, hogy automatizálhatjuk a folyamatot, nem szükséges mindig manuálisan állítgatni ezt az egészet.

Fontos megemlíteni,hogy amennyiben Játék módban próbálunk más tevékenységeket folytatni, ami ezen kívül esik, ott esetleg problémássá válhat egy-egy program működése, esetleges apróbb hibák merülhetnek fel, hiszen ez a mód kifejezetten a játékokhoz lett készítve, és pont azokat a háttér-alkalmazásokat kapcsolja ki, amelyeket más folyamatokhoz használnánk esetlegesen. Erre érdemes lehet azért odafigyelni.

Játék üzemmód!

Működése:

Szimplán csak indítsuk el a játékunkat, majd nyissuk meg a Windows 10 játéksávot, amelyet legegyszerűbben a WIN billentyűgomb + G leütésével érhetünk el. Ezt követően klikkeljünk a Beállítások gombra, majd pipáljuk ki a „játékmód használata ehhez a játékhoz”  részt. Minden bekapcsolt játéknál a rendszer elmenti egyébként a beállított opciót, így a későbbiekben ezzel nem kell foglalkoznunk. Ha más játékot nyitunk meg, úgy sajnos ismételten ezt a pár másodperces műveletet el kell végeznünk, mivel nem egységesen vonatkozik minden futtatott programhoz a beállítás.

Ha nem lett volna aktív egyébként a játéksávunk, itt tudjuk bekapcsolni!

Gépház —> Játék —> Játéksáv.  Érdemes körülnézni ezekben a menüpontokban is, hiszen itt akár meg tudjuk változtatni az alapból megadott billentyűzet funkciókat, illetve a baloldali menüt ha végignézzük, elég sok lehetőséget tartogat. (Hangrögzítés módja, videó felvétele a háttérben..stb)

Nem egy bonyolult dologról beszélünk ,ha megnézzük, de annál hasznosabb lehetőségeket rejt magában! Egyszerűen aktiválható, könnyen kezelhető és apró ,de remek funkciókat rejt magában! Érdemes használni, ha nem használunk már, már előre telepített programot hasonló célokra.

 

Hasonló bejegyzések:
Windows 10 - Általános billentyűparancsok!
Windows 10 - Speciális parancsgombok!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftverrel!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftver nélkül!
Windows 10 - GodMode!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .