Windows 10 – GodMode!

0
134
Windows 10 - GodMode!

Windows 10 GodMode!

Létezik egy mód Windows 10-ben, amely alapjáraton bár nincs „elrejtve”, de ha elő akarnánk hozni egyesével minden egyes almenüpontját, elég sok időnk és energiánk rámenne. Ráadásul utána mire újra megtaláljuk amit keresünk, szintén nem kettő másodperc. A Gépház amit látunk, egy igencsak lebutított változat, ha belegondolunk és gyakorlatilag ennek azonnali kiterjesztésére létezik egy Godmode opció. Nagyon könnyű előhozni, és kiterjesztettebb lehetőségeket is kapunk általa, ráadásul mindezt közvetlenül úgy,hogy az asztalról érhetjük majd el!

Oké! Tehát van egy ilyen szuper funkció, ami kibővíti az alap Gépház adta lehetőségeket egy helyen. De miket tartalmaz? Miket találunk benne? Egyáltalán kinek van rá szüksége? Kérdezhetnék sokan joggal. A válasz egyszerű egyébként, mert ez bárkinek hasznos lehet, ha egyetlen helyen szeretne egyszer az időt rászánva szétnézni, beállítgatni a legapróbb, legtrükkösebb lehetőségeket is. Több rejtett funkciót is elérünk ezáltal amellett, hogy kényelmesebben megtaláljuk rangsorolva, csoportosítva azt, amit éppen keresünk esetleg. Itt lelhető fel egyben az összes Energiagazdálkodási lehetőség,  a felhasználói fiókok, rendszer beállítások vagy akár a Windows D. Tűzfala is a több tucat más opció mellett.

Hogyan hozható elő? Nézzük a Godmode -ot!

  • Kattintsunk az asztalra jobb klikkel, és hozzunk létre egy új mappát! (Jobb klikk–> Új –> Mappa)
  • El kell neveznünk, amelyhez ezt a karaktersorozatot kell használni: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
  • Ha ez kész, létrejött az asztalon egy új ikon GodMode néven!
  • Kattintsunk rá kettőt, és kész is! Lapozgassuk, keresgéljünk benne bátran.

Rengeteg érdekes fellelhető funkciót rejt. Ha pedig nincs már szükségünk rá egyáltalán, szimplán csak töröljük ki nyugodtan, nem teszünk vele semmilyen kárt. Egyébként ,ha véletlen valaki Windows 7 rendszert futtat, ott is létezik a lehetőség. Az eljárás semmiben sem különbözik, sőt, maga az elnevezni kívánt mappa ugyanazt a kódsort használja, ami fent is ki van emelve! Próbáljuk ki bátran, hiszen ott is jól jöhet ez a hasznos kis funkció!

A következő bejegyzésben megtekintjük a Windows 10 - Game üzemmódot!

 

Hasonló bejegyzések:
Windows 10 - Általános billentyűparancsok!
Windows 10 - Speciális parancsgombok!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftverrel!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftver nélkül!
Windows 10 - Game üzemmód!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .