Windows betöltésének gyorsítása! – Szoftverrel

0
167
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftverrel

Windows gyorsítás hatékonyan!

A mai rövid bejegyzésben megtekintjük, hogy milyen módon tudjuk felpörgetni a Windows indítását, azaz megpróbáljuk leredukálni a rendszer teljes felállásához történő időt, amennyire csak lehet. Windows gyorsítás!

 Egy megfelelően összerakott konfiguráció, esetleg egy SSD-vel is kibővített gép, mindig korrekt idő alatt betölt. Gyakorlatilag másodpercek alatt használhatjuk is, ez nem is kérdés. Ahogy telik az idő, egyre több programot telepítünk, hagyunk fönt esetleg rég elfeledett alkalmazást. Továbbá frissítések tömkelege érkezik, vagy például megfigyelhetjük, ahogy az automatikus induló szoftverek listája egyre csak terebélyesedik. Ez alapjáraton nem probléma, de érdemes olykor átnéznünk ezt a „listát”. Ezzel is tehermentesíteni tudjuk eszközünket, és így cserébe a bekapcsolás sebességével hálálja majd meg nekünk a rendszer.

Sajnos attól, hogy nem látjuk, a háttérben folyamatosan futhatnak a különböző programok, melyek már a rendszer betöltésének pillanatától elindultak. Így lassítva a rendszer teljes felállását, bootolási idejét. Elég belegondolni például egy állandóan futó nyomtató/szkenner szoftverébe, esetleg a népszerű, automatikusan elinduló OneDrive-ra, vagy egyéb apró programokra. Főleg ha ezek java részére egyébként nincs is szükségünk állandó jelleggel.

A legegyszerűbb, ráadásul magyar nyelvű szoftveres megoldás áll rendelkezésünkre a témát illetően, melyet bárki szabadon letölthet, használhat otthon is! 

A program neve nem más, mint Quick Startup! (IDE KATTINTVA, ingyenesen letölthető! )

Rengetek lehetőséggel rendelkezik, ráadásul alapból a telepítést követően már tudjuk is használni magyar nyelven! Nem kell hozzá külön beállításokat keresgélnünk szerencsére.

Indítást követően már össze is gyűjti nekünk listaszerűen az induló alkalmazásokat,
amelyet lehetőségünk van az engedélyezés és tiltás mellett például késleltetni is! Ez kifejezetten hasznos, ha bár szeretnénk, hogy bekapcsolódjon a program a háttérben futó munkamenetbe, nincs rá szükségünk azonnal. Akár sorrendet is állíthatunk fel, 10-20 perces eltérésekkel, vagy kedvünkre szimplán csak kiiktathatjuk őket addig, amíg legközelebb nem lesz rá szükségünk. Természetesen fontos kihangsúlyozni, hogy ész nélkül mindent letiltogatni nem érdemes, így ha nem tudjuk pontosan mi is az adott program és fut / nem tudjuk beazonosítani, úgy inkább hagyjuk békén addig, amíg rá nem jövünk, esetleg a neten utána nem nézünk egy kicsit pontosabban.

A programmal remekül lehet kezelni továbbá a beépülő modulokat, háttér szolgáltatásokat is, érdemes azokat is átnézni egyszer. Ezen felül érdemes rákattintgatni egyesével is a listában szereplő elemekre, mivel jobboldalt további információkat láthatunk, kicsit körbehatárolhatjuk jobban,hogy mihez is tartozik az adott dolog. Emellett külön jó pont, hogy %-os arányban segítséget kapunk, más felhasználók miként bírálták el, az általunk is éppen kiválasztott modult/programot.

Információk a Quick Startup programról:
– Megjelenés dátuma: 2016.10.10
– Licensz: Freeware
– Letöltés mérete: 5.50Mb
– Közvetlen link: Letöltés!

Hasonló bejegyzések:
Windows 10 - Általános billentyűparancsok!
Windows 10 - Speciális parancsgombok!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftver nélkül!
Windows 10 - GodMode!
Windows 10 - Game üzemmód!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .