Windows betöltésének gyorsítása! – Szoftver nélkül

0
230
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftver nélkül

Betöltési sebesség növelése! Szoftver nélkül.

Az előző bejegyzésben (IDE kattintva elérhető) megtekintettük a legegyszerűbb, legjobb módját annak, hogy op.rendszerünket meggyorsítsuk. Mindezt az automatikusan induló alkalmazások, beépülő modulok leállításával, illetve azok késleltetésével. Most nézzünk meg olyan lehetőséget, amikor nem kell egy külső segítségre támaszkodnunk! Windows gyorsítása egyszerűen, azaz a betöltési sebesség növelése.

 Minél idősebb rendszert használunk, illetve minél több alkalmazást telepítünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy a Windows betöltési sebesség lecsökken az eredeti állapotához képest. Kezdjük is ezért az indítási sebesség feltupírozásával,hiszen ez az első leginkább észrevehető dolog egy gép elindítását követően.

Menjünk be a Feladatkezelő menübe kezdés gyanánt! (Ezt elérhetjük a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációkkal is, de elég a Start menübe bepötyögni a szót is akár) Ha csak egy kisebb ablak jön be, klikkeljünk a „több részlet” ikonra alul. Amikor bejött nagyobb ablak, felül alapból a 4. pont az INDÍTÁS részleg, amelyre nekünk szükségünk lesz. Kattintsunk rá bátran!

 

 

A betöltött listán láthatjuk, hogy a Rendszer miket indít el pontosan. Sorrendben láthatjuk az alkalmazás nevét,állapotát és hatását az elindulásra vonatkozólag. Amennyiben biztosak vagyunk abban,hogy a számunkra kiválasztott elem nélkülözhető, de legalább is nincs rá szükségünk a windows betöltésének érdekében, vagy azzal kapcsolatosan valamiért, úgy kattintsunk rá egy jobb klikkel, és tiltsuk le! Ha megvagyunk vele, a következő indítást követően a rendszerünknek ennyivel is könnyebb dolga lesz.

Windows gyorsítása! Futó folyamatok?

Egyébként a megjelenített listát illetően, nem csak letiltani tudjuk a dolgokat, hanem utánuk is nézhetünk kicsit jobban! Közvetlen megnyithatjuk azt a mappát, ahol az adott file elhelyezkedik, de élhetünk a Tulajdonságok gomb használatával is, amelyen belül például láthatjuk a létrehozás, illetve a módosítás dátumát is. Ezek segítenek kicsit jobban behatárolni, hogy az adott futó folyamat, mióta is lehet velünk körülbelül. Érdemes ezeket is megnézni, hiszen sokat segíthetnek, ha nem tudjuk eldönteni 100%-ra biztosan, hogy az adott folyamat nélkülözhetetlen-e számunkra, avagy sem.

Amennyiben SSD-t használunk, úgy ne várjunk különösebben érzékelhető változást , hiszen a rendszer betöltési sebesség gyorsasága emellett nem csak a fentebb említett futó folyamatoktól függ. Ez csupán egy apró lehetőség, amellyel tapasztalatok alapján például Laptopokon lehet kifejezetten érzékelhetőbb hatást elérni.

 

Hasonló bejegyzések:
Windows 10 - Általános billentyűparancsok!
Windows 10 - Speciális parancsgombok!
Windows betöltésének gyorsítása! - Szoftverrel!
Windows 10 - GodMode!
Windows 10 - Game üzemmód!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .