Word dokumentumból képek kimentése!

0
294

Több tucat kép kimentése egy word-ből?

Előző rövid cikkünkben megnéztük ,hogy miként lehet a legegyszerűbben a MS Wordben egy nyelvfordító pluginnal feldobni a szerkesztéseinket. Könnyen, ingyenesen és biztonságosan letölthető, használható kis bővítmény, amely egy-egy szó lefordítására is kiválóan alkalmas lehet. Most is maradjunk kicsit a Wordnél, és nézzünk meg egy másik, nagyon egyszerű lehetőséget, amelyhez még csak letöltenünk sem kell semmit. Képek kimentése egyszerűen!

Beágyazott képek, Word doksiból!

Ritkán ugyan, de előfordulhat,hogy kapunk egy komplett Word dokumentumot, teletüzdelve, beágyazva képekkel össze-vissza. Ha szükségünk van belőle a képekre, mert hirtelen megtetszik, vagy más téren kellene felhasználnunk ezeket, akkor kezdhetjük szépen egyesével kimentegetni ilyen-olyan módszerekkel. A képek kimentése pár fotó esetén járható lehetne, nem is itt kezdődik a gond. Viszont amikor már többszáz oldal van, és úgy kell megtalálnunk esetleg a számunkra összes szükségest, a helyzet elkezd bajossá válni. Ráadásul vannak helyzetek, amikor kifejezetten nehéz dolgunk van jóminőségben kiszedni az adott képeket, így megint mehet a további agyalás, vagy akkor már egyszerűbb is ha hagyjuk az egészet, megszerezzük másképp.

Erre van egy remek, pár másodperces megoldás, ami bár nem új, kevesen ismerik, és nem mellesleg a cikk megírása is ezen apropóból született. Néhány nappal ezelőtt került szóba, amikor egy barátomnak szüksége lett volna, a töménytelen Wordbe beágyazott nagyobb méretű képeknek egy részére. Ez adta az ötletet,hogy ne engedjük el Augusztusban a Word témát, legyen belőle meg ez a második rész.

Mi a teendőnk? Egyszerű!

A megnyitott Word dokumentumunkon belül, kattintsunk a Fájl, majd a Mentés Másként lehetőségre a bal felső sarokban. Fájlnévnek adjunk egy számunkra tetszőt, majd alatta a Fáj típusa sávban állítsuk át a következőre: Weblap. Ha ezzel kész vagyunk, kattintsunk a Mentés gombra, majd bezárhatunk mindent nyugodtan. Irány az általunk kiválasztott mentési hely, majd ott menjünk bele a lementett mappába! A dokumentumban levő képek, gyönyörűen le lesznek szortírozva egy helyre, ráadásul eredeti méretben és minőségben, így már szabadon tudjuk használni őket, számunkra megfelelő helyen.

 

Hasonló bejegyzés:
Word szövegek idegennyelvű átfordítása!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .