Word szövegek idegennyelvű átfordítása!

0
198
Word szövegek idegennyelvű átfordítása!

Microsoft Wordben való nyelvfordítás, gyorsan!

Augusztusban vegyük szemügyre a Microsoft Word-öt egy kicsit! Ki ne ismerné a számtalan lehetőséget magában rejtő és egyben egyik legismertebb dokumentumszerkesztő programot! Első kiadása még 1983-ban jött létre MS-DOS rendszerre, majd 1989-től MS Windowsra is felkerült, és azóta világvezető pozíciót tölt be. Rengeteg funkció, lehetőség, beágyazások és végeláthatatlan apró beállítások tárháza jellemzi a felhasználók örömére. Van azonban egy apró kiegészítő, amivel ezt az amúgy is sokoldalú szerkesztőt méginkább fel tudjuk dobni, ez pedig a nyelvfordítás!

Translator a Wordbe!

Amennyiben van egy szöveg vagy szövegrészlet idegennyelven, amelyet szeretnénk gyorsan lefodítani, úgy nagy hasznunkra lesz ez a kis bővítmény! Nincs akadály akkor sem, ha komplett dokumentumot, vagy alig pár szót szeretnénk átfordítani a segítségével. Amennyiben telepítve van eszközünkre a Word, úgy nincs más dolgunk, mint IDE KATTINTANI, és a hivatalos Microsoft honlapról letölteni a kis plugint.

A gyors telepítést követően, már be is épült a programba automatán. Elég csupán kijelölnünk az adott szövegérszletet, és jobboldalt már láthatjuk is az új megjelenő modult, a beállítási lehetőségekkel együtt. Ki lehet választani a nyelvpárokat, és még sok más apró finomhangolást is természetesen. A jobboldalt látható szövegrészletet könnyedén hozzáadhatjuk újra, vissza az eredeti szövegrészhez, illetve lehetőségünk van, hogy a saját tudásunkkal kiegészítsük a gépi fordítást. Kedvünkre válogathatunk a beépített nyelvek közül, akárcsak egy google fordítóban tennénk. Akár hosszabb szövegrészeket is megpróbálhatunk vele kimásolni, és megnézni a végeredményt, bár néha elég „vicces” mondatokat képes produkálni.

Fontos tudni, amit talán leírni sem kell ,hogy egy ilyen jellegű fordító sajnos soha nem fog tökéletes, pláne összetettebb mondatokat alkotni, átfordítani. Komolyabb dokumentumaink, leadandó anyagaink idegennyelvűre való fordítását véletlen se bízzuk egy ilyen bővítménye, a vége nem sülne el túl jól. Arra viszont teljesen tökéletes,hogy néha egy-egy adott szót megnézzünk más nyelveken. Esetleg, ha egyáltalán nem konyítunk az adott külföldi nyelvhez, átfordítsuk a kapott dokumentumot, hogy valamiféle elképzelésünk legyen róla, mit is tartalmaz pontosan.

 

?? LINK: Translator

Hasonló bejegyzés:
Word dokumentumból képek kimentése!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .